Skip to main content
Zorana Mihajlović

Unaprediti odnose sa Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju

Foto: Srbija Danas
“Postoji veliki prostor za proširenje saradnje između Srbije i Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), ne samo u oblasti saobraćaja, već i u radu Dunavske komisije, kao i u oblasti zaštite životne sredine”, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, tokom razgovora sa generalnim sekretarom BSEC-a Viktorom Tvirkunom.

Potpredsednica Vlade je istakla da je završetak Koridora 10 do 2016. godine, od velikog značaja ne samo za srpsku privredu, već i za ekonomsko povezivanje i razvoj regiona, imajući u vidu središnju poziciju Srbije u ovom delu Evrope. Takođe je naglasila spremnost Srbije da intenizivira saradnju sa BSEC-om, uključujući eventualne zajedničke projekte sa članicama ove organizacije.

Tvirkun je informisao Mihajlović o rezultatima dosadašnje saradnje Srbije i BSEC-a i planovima ove organizacije za naredni period.

Zorana Mihajlović

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči i o mogućnostima saradnje sa Crnomorskom razvojnom bankom, pristupanju Srbije Sporazumu BSEC o saradnji u vanrednim situacijama, kao i o projektu transportnih dozvola ove organizacije.

Srbija i Crna Gora primljene su u članstvo Organizacijom za crnomorsku ekonomsku 2004. godine, a nakon osamostaljenja dve države, Srbija je nastavila članstvo u ovoj organizaciji. U prethodnom periodu, Srbija je u dva navrata predsedavala BSEC-om.

Vremenska prognoza
Snow
-0 Beograd