Skip to main content
Vasil Hadžimanov

Vasil Hadžimanov dobitnik nagrade World Music asocijacije

Foto: Ž. Jovanović
Popularni srpski muzičar, kompozitor i pijanista Vasil Hadžimanov ovogodišnji je dobitnik nagrade "Vojin Mališa Draškoci" koju dodeljuje World Music asocijacija Srbije za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom.

Nagrada će biti svečano uručena u sredu, 24. decembra u Klubu Doma omladine Beograda, u okviru petog World Music samita.

World Music asocijacija Srbije i porodica Draškoci ustanovili su nagradu koja podržava muzičko stvaralaštvo nadahnuto tradicionalnom muzikom i oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (1945-2000).

Nagradu "Vojin Mališa Draškoci" ove godine dobio je Hadžimanov zbog podsticanja, razvoja i popularizacije world muzike u Srbiji. Nagrada će biti uručena u sredu pre početka koncerta Hadžimanova i prijatelja kada će biti promovisan i novi broj world music magazina "Etnoumlje" koji sadrži autorske tekstove, prikaze koncerata i festivala, recenzije domaćih i stranih albuma, fotografije, edukativne tekstove.

Peti World Music samit održaće se sutra i u sredu 24. decembra u Domu omladine Beograda, u organizaciji World Music asocijacije Srbije. Sutra uveče biće održan koncert sastava Institute povodom četrdesetogodišnjice rada uz učešće više od dvadeset muzičara koji će se smenjivati na sceni.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd