Utorak 05. mar 2024.
Dubai

VISOKI STANDARD I VEČNO LETO: Kako do POSLA u gradu u kome je zimi temperatura 30 stepeni!

Foto: Feron
Svi oni koji uživaju u suncu i letu, makar jednom godišnje, kada je kod nas zima, pomisle kako bi bilo lepo živeti na mestu na kome je stalno leto.

Dubai je mesto koji je kao izmišljeno za ljude koji nisu ljubitelji zime i lošeg vremena. Pored toplog vremena sa 340 sunčanih dana, Dubai je jedan od najbrže rastućih gradova koji obezbeđuje posao za veliki broj ljudi.

Ogroman priliv radne snage doveo je do toga da u Dubaiju danas živi preko 85 posto stranaca, a manje od 15 procenata lokalnog stanovništva.

Dubai
Foto: Feron

U Dubaiju, kao u Njujorku i drugim svetskim centrima većinu stanovnika čine doseljenici i svi zajedno čine multikulturalni spoj koji svakome omogućava da se oseća domaće.

Dubai
Foto: Feron

Dubai je jedno od najprivlačnijih mesta za ljude koji svoju karijeru žele da grade u oblasti ugostiteljstva i turizma, a sezona traje tokom cele godine.

Pogodnosti zapošljavanja u Dubaiju:

  • Obezbeđeni stan, troškovi stana, hrana i prevoz
  • Poslodavac plaća troškove avio prevoza,
  • Radna viza obezbeđena
  • Osiguranje rešava poslodavac

Dubai
Foto: Feron

"Ovo je idealna prilika za sve mlade ljude koji žele da se okušaju u ovoj najbrže rastućoj industriji ali i da steknu neprocenljivo iskustvo u najluksuznijim hotelima i restoranima", navodi predstavnik agencije za zapošljavanje Feron, Miloš Jovanović.

Za nepunih dvadeset godina izgrađeno je preko 400 oblakodera, nebrojano hotela, restorana, šoping centara. Ima posla za svakoga ali su konobari i ugostitelji najtraženiji, potom radnici u turizmu, građevinci.

“Dubai ima razvijeno tržište rada, što znači da početna pozicija ne označava poziciju sa koje ćete otiću u penziju, naprotiv. Početne pozicije predstavljaju ulaznicu za jedno razvijeno tržište u kome vas vaše veštine, znanje i zalaganje mogu dovesti do neslućenih pozicija”, kaže Jovanović.

Dubai
Foto: Feron

Ipak, nije dovoljno da imate volju i želju da radite u Dubaiju. Zaposlenje u ovom delu sveta zahteva spremnost da se suočite sa konkurencijom iz svih delova sveta i da kroz kvalitetnu pripremu predstavite sebe u najboljem svetlu i tako dođete do posla. Kako biste se što bolje pripremili, najbolje je da potražite pomoć i savete na ovom linku.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
15 Beograd