Skip to main content
Marez

VLASNIK LESTERA OTKRIVA: Vardija smo platili milion funti, a on nam se zahvalio tako što je pijan došao na trening

Foto: Reuters
Engleski napadač je na početku svog angažmanu u Lesteru bio krajnje dezorijentisan.

Kada je Lester platio milion funti za napadača iz Konferencije, svi su mislili da su vlasnici ludi.

- Mislili su da sam pomerio pameću, slušao sam navijače kako pričaju da nisam normalan-  prisetio se potpredsednik Ajavat Šrivadanaprabha. Sin vlasnika se i sam čudio insistiranju Najdžela Pirsona.

- Nisam mnogo znao o Vardiju, ali i meni je bilo čudno. Pirson mi je rekao da ako bi nam transfer budžet bio miliona funti, sve bi trebalo da uložimo u Vardija - seća se potpredsednik "Lisica".

FSS će zbog Kosova tužiti UEFA .

Znao je za Vardijeve probleme sa zakonom i alkoholom.

- Mislio sam da će ga novo okruženje i ozbiljnost promeniti - priznaje Tajlanđanin.

- A onda je počelo, prvo mi je zahvalio što sam platio toliki novac za njega, a onda je počeo da pije. Do mene su stizali izveštaji da dolazi pijan na treninge -  dodaje on.

Šta je bio problem sa Vardijem?

- Nije znao šta da radi sa tolikim novcem, sve ga je to plašilo, navikao je da ga plaćaju 50 funti. Sedeo je kod kuće i pio. Odveo sam ga na stranu, objasnio da nešto mora da uradi sa svojim životom -  dodaje čovek koji praktično u ime svog oca vodi klub.

- Sve to delovalo je obeshrabrujuće na mene, ali već smo ga platili. Rekao sam mu da će dobiti novac, ali i protraćiti karijeru. Pitao sam ga da li zaista želi da se vrati u petu ligu - otkriva gazda novog engelskog šampiona.

Onda je Vardi uspeo da se sredi, da se trudi na treninzima.

- U klubu smo znali da je eksplozivan i brz, ali je bio fizički slab od neredovnih treninga i nesportskog života. Kada se to promenilo, stvari su došle na svoje mesto. Danas mogu da kažem da je to najpametnije uloženi milion u mom životu i da zahvalim Pirsonu i Stivu Valšu koji su me ubedili da investiram u momka koji je igrao među amaterima - zaključio je Šrivadanaprabha.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd