Skip to main content
SNS

VUČIĆ: "Gašića i Lončara ne dam!"

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga niko nije konsultovao u vezi angažovanja helikoptera Vojske Srbije u akciji spasavanja deteta iz Novog Pazara, ali da bi i sam doneo istu odluku.

"Vidim da se vodi hajka protiv ministara Gašića i Lončara, koji su hteli da spasu jedno dete... Evo, ja preuzimam odgovornost, da su me pitali, a nisu, i ja bih rekao: " Idite, spasite to dete", rekao je Vučić novinarima.

"Gašića i Lončara neću da dam", rekao je premijer i dodao da je zadovoljan radom dvojice ministara. Jedino im zamera, dodao je, što se pravdaju i odgovaraju na prozivke analitičara, koji ih kritikuju da su želeli da se slikaju u takvoj situaciji, a u stvari su analitičari ti "koji ništa drugo ne rade, nego se slikaju".

"Jesu li odgovorni za bilo čije plate, jesu li se jednog vesla u poplavama dohvatili", zapitao je premijer i dodao da su i tada samo "zvocali i ogovarali one koji rade".

Helikopter
Foto: Reuters

"Ti ljudi nisu tugovali uopšte, oni se ne raduju zbog života, oni ne tuguju zbog smrti...oni preziru one koji su malo uspešniji, a one koji su uspeli - mrze", primetio je. Svima je bila želja da se spase život deteta i drugih razloga nije bilo", kazao je Vučić.

On je dodao da ga niko nije konsultovao u vezi s angažovanjem helikoptera, da nije ni znao šta se dešava, osim što je celu noć bio budan, čekao rezultate, kao što su, rekao je, i Gašić i Lončar bili budni ne samo te, već i mnogih drugih noći.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd