Skip to main content
Vučić

VUČIĆ O PRESUDI STEPINCU: Trudim se da se suzdržim od teških reakcija

Foto: Profimedia
Ne zaboravite da je bio jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti, rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se trudi da se uzdrži od teških reakcija, povodom odluke hrvatskog suda da poništi presudu iz 1946. godine zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu, napominjući da su ga više pogodile izjave i komentari relativizovanja iz dela javnosti u Srbiji.

NIKOLIĆ O PRESUDI STEPINCU: Ukidanje tumačim kao pritisak na Papu da odustane od utvrđivanja istine

Odgovarajući, u Pančevu, na pitanje novinara o odluci hrvatskog suda o Stepincu, Vučić je rekao da su i u ono vreme postojale kontroverze zašto taj čovek nije osuđen na smrtnu kaznu.

Alojzije Stepinac
Foto: Profimedia

- Ne zaboravite da je bio jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti. Beograd je oslobođen u oktobru 1944. godine, a Jasenovcem su i pet meseci posle toga šetali ustaški čelnici. Stepinac je sve vreme vikarni biskup za pokrštavanje Srba - podsetio je premijer Srbije.

SRAMOTA: Rehabilitovan ustaški zločinac Alojzije Stepinac!

Moj odgovor je da će Srbija i srpski narod uvek biti na strani antifašizma, a neki su odlukom o Stepincu više rekli o sebi nego o drugima, naglasio je Vučić.

"BLOKIRAĆEMO SRBIJU DO SUDNJEG DANA, A OLUJA JE BILA LEGALNA AKCIJA": Kovač se ne stidi kasapljena Srba, već PRETI!

On je istakao i da Srbija mora i želi da gradi dobre odnose sa Hrvatskom i posao vlasti je da se pripadnici hrvatske manjine dobro osećaju u Srbiji.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd