scattered clouds
19°C
15.05.2024.
Beograd
eur
117.1216
usd
108.2155
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZABORAVITE NA RERNU: Ovaj kolač od čokolade i malina se NE PEČE!

01.05.2015. 10:10
Piše:
Srbija Danas
Čizkejk od čokolade i malina
Čizkejk od čokolade i malina / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Howdini

Ne peče, osvežava i usrećuje – pravi desert, zar ne?

Potrebno:

za koru:

  • 150g izmrvljenog keksa
  • 50g istopljenog putera
  • 1 supena kašika šećera u prahu

za fil:

  • 120ml slatke pavlake
  • 150g otopljene crne čokolade
  • 2 kašike kakaa pomešane sa malo vruće vode
  • 200g krem sira
  • 100g prah šećera
  • 1 šolja malina

Priprema:

Probajte i tortu od kokica!

Izmrvljen keks pomešati sa puterom i šećerom, pa od te smese napraviti koricu za kolač na dnu kalupa. Ostaviti koru u frižideru tokom pripreme fila. Umutiti slatku pavlaku, pa dodati ohlađenu topljenu čokoladu i kakao pomešan sa vodom. Dobro promešati i ostaviti sa strane. Umutiti krem sir i prah šećer, pa u tu smesu dodati ohlađenu smesu od čokolade i pavlake i dobro promešati. Nežno dodati maline u smesu i fil prebaciti preko kore u kalupu. Dobro ohladiti kolač. Po želji ukrasiti šlagom i malinama.