clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TAJNE VEZE: Pošta preuzima specijalan zadatak od Telekoma

09.06.2015. 07:42
Prisluškivanje
Prisluškivanje / Izvor: Profimedia

Pre nego što Telekom bude ponuđen na prodaju, iz ovog preduzeća biće premeštene tzv. "specijalne veze", u drugo državno preduzeće - Poštu Srbije.

Reč je o opremi za prisluškivanje, koju koriste BIA, MUP, Uprava carina i sl. Srbija je već formirala radni tim koji bi trebalo da radi na ovom zadatku, saznaju Novosti. Rukovodilac ove radne grupe je Irini Reljin, pomoćnik ministra telekomunikacija i profesorka na ETF-u u Beogradu.

Ideja o izdvajanju specijalnih veza iz ove kompanije nije nova, i ona je bila pripremana i uoči tendera iz 2011. koji nije uspeo.

Radna grupa već radi na ovom zadatku, a osim rukovodioca i njegovog zamenika, broji još 11 članova. Nije otkriveno koliki će biti troškovi ove transakcije ali se zna da budući kupac "Telekoma" neće biti vlasnik opreme koju koriste obaveštajne službe.

posta
posta / Izvor: Profimedia

Procene

Francuski Lazard, kao privatizacioni savetnik trebalo bi da dostavi ovih dana procenu vrednosti jedinog državnog teleoperatora, a one idu, prema nezvaničnim informacijama od 2,5 milijardi do 10 milijardi evra.

Telekom Srbija
Telekom Srbija / Izvor: Foto: Telekom.rs

Za kupovinu su, prenose Novosti, zainteresovani "Dojče telekom", "Telekom Austrija", kao i neki krupni strani investicioni fondovi.

Pročitajte i: