Skip to main content
Zakon

Zakon o radu: Rok za dogovor dve nedelje!

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Radna grupa za izmene izmena Zakona o radu trebalo bi da taj posao završi u naredne dve sedmice, izjavio je danas šef Pregovaračkog tima Unije poslodavaca Srbije za Zakon o radu Nebojša Miletić.

"Dat nam je rok od dve sedmice da se dogovorimo o izmenama Zakona o radu. Kako nam je rečeno, ili ćemo se dogovoriti ili ćemo pustiti da to Vlada uradi", rekao je Miletić.

On je dodao da je na današnjem sastanku članovima Radne grupe za Zakon o radu podeljeno rešenje Ministarstva rada o poroširenju Radne grupečlanovima iz Privredne komore Srbije.

"Sem toga, u radnoj grupi je ostalo sve manje, više isto, a socijani partneri imaju po dva člana", rekao je Miletić i dodao da je članovima Radne grupe podeljen i tekst radne verzije nacrta Zakona o radu koji je pripremilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, današnjim sastankom Radne grupe predsedavao je ministar Aleksandar Vulin.

Ranije je za naš portal, sekretar Veća Saveza Samostalnih Sindikata Zoran Mihajlović govorio o glavnom kamenu spoticanja u pregovorima sa poslodavcima.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd