Zamrzivač kao inspiracija
Savetujemo vam da nabavite veliki broj modli za led. Ne, nećemo vam reći da napravite od svog doma kafanu i da servirate viski sa ledom (mada, ni to nije loše).
Modle za led mogu biti od pomoći u brojnim situacijama i mogu vam znatno olakšati snalaženje u kuhinji.
Ako volite čokoladno-voćne deserte, dovoljno je da otopite crnu čokoladu i da je nalijete u modlu tako da "rubrike" budu 2/3 pune. Potom blago utisnite u čokoladu, na primer, jagode. Ostavite u zamrzivaču jedan sat i imaćete prelepu poslasticu.
Jagode ili šumsko voće izmiksujte u blenderu dok ne dobijete finu smesu. Napunite modlu i zaledite na dva sada i te kockice dodajte u smoothie, zarad dodatka ukusa i vitamina.
Sveže začine nalijte maslinovim uljem i zaledite, kako biste uvek imali sveže "zelenilo" za kuvanje.
Sveža jaja ulupajte da se belanca i žumanca sjedine, pa onda razdelite u modlu za led. Držite se toga da jedna kockica bude jedno ili pola jajeta, kako biste se kasnije lakše snalazili. Takođe, ako vam za neke recepte trebaju samo žumanca – preostala belanca zaledite – tako mogu da opstanu godinu dana.
Zaledite obrano mleko i dodajte ukuse po želji – aromu badema, vanile, cimeta... Kockice ubacite u jutarnju hladnu kafu i uživajte u savršenoj srazmeri kafe i mleka.
Limun i limetu iscedite i zaledite kako biste uvek imali zalihe za koktele i kuvanje.