clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZASLADITE ZIMU: Napravite slatke male krofne!

19.12.2014. 10:52
Piše:
Srbija Danas
Krofne
Krofne / Izvor: Profimedia

Proverite zašto je ovaj nemački recept toliko popularan.

Potrebno:

  • 4 jajeta
  • 250g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500g neslanog kravljeg sira
  • 500g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kafena kašičica soli

Priprema:

Umutiti jaja i šećer na velikoj brzini. Dodati sir i mutiti dok se sastojci ne sjedine skroz. Brašno, prašak za pecivo i so pomešati, pa tu mešavinu dodati iz nekoliko puta u smesu od jaja. Dobro zamešati sve, da nema grudvica. Smesa treba da bude gusta i lepljiva.

U šerpi ugrejati ulje. Testo prebaciti u kesu za zamrzivač, pa iseći ćošak na njoj, širine 3cm. Kesu zatvoriti kuhinjskom štipaljkom. Kada se zejtin ugreje, istiskivati testo iz kese u "komadima" dugačkim 2cm, odsecati ih nožem i ubacivati u vrelo ulje. Krofnice će se same formirati i okretati. Kada dobiju zlatnožutu boju izvaditi ih iz šerpe i odmah uvaljati u kristal šećer.

Savet: Nemojte odjednom pržiti mnogo krofnica jer će prilično narastati.