Skip to main content
Voditelj širi zastavu Velike Albanije zajedno sa Morinom

ŽESTOKA PROVOKACIJA ALBANSKE TV: Intervjuisali Morinu i poklonili mu zastavu Velike Albanije (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Albanac Ismail Morina koji je preuzeo odgovornost za puštanje drona sa zakačenom zastavom Velike Albanije, što je dovelo do prekida na utakmici Srbija - Albanija, dao je intervju albanskoj televiziji nakon što je arbitraža u Lozani odlučila da dodeli sva tri boda gostima iz tog meča.

Morina je za jednu albansku TV stanicu ispričao sve šta se događalo, kako je kovao plan sa prijateljima i kako je pripremao teren za puštanje drona na meču u Beogradu, ali i u čemu je pogrešio.

Uznemirujuće je da je voditelj albanske televizije doneo Morini na poklon zastavu Velike Albanije upravo onakvu kakvu je ovaj albanski iredenta pustio dronom na stadionu u Beogradu. Voditelj se štaviše srdačno izljubio sa Morinom i predao mu zastavu. (Ovaj detalj je na snimku na 6:00)

Voditelj predaje zastavu Velike Albanije Morini
Foto: Youtube Printscreen

Albanski ekstremista otkriva u intervjuu da je u vreme utakmice živeo u Italiji, te da je dolazio u Beograd nekoliko meseci pre odigravanja meča kako bi pripremio teren za puštanje drona. Nakon toga pobegao je u Albaniju, gde se jedno vreme skrivao u ilegali. 

Smislio plan sa prijateljima

On kaže da je igrao mali fudbal sa prijateljima posle žrebanja kvalifikacionih grupa i da se tada "rodila ideja" da se puti dron tokom utakmice.

- Imali smo dilemu kakvu zastavu da okačimo i pa smo razmišljali da napišemo nešto na italijanskom, a onda smo ipak odlučili da to bude reč “Autohtoni” na engleskom, jer je delovala elegantnije – priča Morina.

Neredi na stadionu Partizana zbog drona sa zastavom Velike Albanije
Foto: Youtube Printscreen

On kaže da je mislio da će se meč odigrati na stadionu Crvene zvezde, pa je zato 26. jula došao u Beograd da bi osmotrio lokaciju i snimio stadion.

- Usput sam otišao i do stadiona Partizana, ali sam tek kasnije saznao da će se tu igrati utakmica. Kasnije sam preko “Gugl Mapa” još jednom proverio lokaciju i pronašao nekoliko mesta udaljenih 50-70 metara od stadiona odakle sam mogao da pustim dron - navodi Morina. 

Intervju sa Morinom pored zastave Velike Albanije
Foto: Youtube Printscreen

Ovaj albanski ekstremista navodi da je on sam bio autor ideje o dronu i njen realizator. Kako je rekao, na dan meča proveo je punih 17 sati sakriven na lokaciji sa koje je planirao da pusti dron, a najviše se brinuo kako će pobeći iz Srbije.

Mislio da su njegovi u crvenim dresovima

Planirao je da pusti dron u trenutku intoniranja himni, ali su ga u tome omeli prolaznici, pa je odložio taj trenutak. Kako je rekao, neko je prošao pored mesta gde je bio skriven, pa se plašio da ga ne otkriju ako u tom trenutku pošalje dron. Zato je to uradio tek pred kraj poluvremena. 

zastava Velike Albanije
Foto: Youtube Printscreen

- Mislio sam da su albanski igrači u crvenim dresovima i zato sam ga spustio nisko u njihovoj blizini, ali sam pogrešio - kaže on i dodaje da je odmah nakon sabotaže sportskog događaja seo u auto koji je vozio njegov prijatelj iz Skoplja

Odmah su izašli na autoput. Brinuli su se da će ih na granici uhvatiti policija, ali je sve prošlo bez problema.

Morina, koji je intervju dao negde u albanskim planinama, uz pomoć TV voditelja demonstrirao je na koji način je zakačio zastavu Velike Albanije i pustio dron. Taj deo može se videti na snimku oko 01:11:00. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd