Skip to main content
Majk Zirbes

ZIRBES: Zvezda se ne odbija

Foto: kkcrvenazvezda.rs
Snažni centar obavezao se na dvogodišnju vernost crveno-belima.

Majk Zirbes (1990, 208 cm) i zvanično je postao član Crvene zvezde Telekom. Nemački centar popunio je upražnjeno mesto na centarskoj poziciji, upražnjeno odlaskom Raška Katića. Zirbes je stigao iz redova Brose basketsa i standardni je reprezentativac Nemačke. Zirbes se obavezao na dvogodišnju vernost crveno-belima, obavio je lekarske preglede i vratio se u kamp nacionalnog tima Nemačke.

- Zaista volim Beograd. Često sam svoj odmor provodio ovde i uvek sam voleo da se vraćam. Dobro znam priču o istoriji košarke u Srbiji i srećan sam što dolazim u takvu sredinu. Crvena zvezda je klub sa verovatno najbogatijom tradicijom u Srbiji, veoma mi je drago što ću biti deo svega toga. Ono što navijačima mogu da obećam je da ću uvek davati sto odsto svojih mogućnosti, jer je to način moje igre- objasnio je Zirbes.

Na pitanje kako se odlučio da izabere Crvenu zvezdu, Zirbes je odgovorio:

- To nije bila teška odluka. Kada vam stigne ponuda takvog kluba kao što je Crvena zvezda, sa tako bogatom istorijom i tradicijom i koji ima fantastične navijače, najbolja stvar koju možete da uradite je da ponudu prihvatite.

Majk Zirbes
Foto: kkcrvenazvezda.rs

ZVEZDA IMA FANTASTIČNE NAVIJAČE
Zirbes se putem interneta upoznao sa Zvezdinim navijačima.
- Potpuno su fantastični. Znam za rekord koji su Zvezdini navijači oborili prošle sezone. U beogradskoj Areni bilo je preko 24 hiljade ljudi. Čuo sam mnogo priča o tome, da je atmosfera bila neverovatna. Siguran sam da ne mogu ni da zamislim kakav je to ambijent za igranje, ali se nadam da ću i ja nešto slično doživeti.

Zirbesov zaštitni znak je i tetovaža na desnoj ruci.

- Na japanskom jeziku to znači košarka. Ceo život sam joj posvetio. Bilo je logično da se tu nađe.

Zanimljivo, Majkova devojka je rodom iz Beograda.

- Učim srpski - poručio je Zirbes.

Pre Zirbesa, ugovore sa crveno-belima potpisali su Nikola Kalinić i Nemanja Dangubić.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd