Skip to main content
kantrimen

OTAC LUKE JOVANOVIĆA: Zna se čija je odgovornost, nije Luka bežao već neko drugi

Foto: Youtube Printscreen
Slučaj smrti Luke Jovanovića na Brankovom mostu je ponovo u žiži javnosti posle izjave prvoosumnjičenog Marka Milićeva.

On je pred Apelacionim sudom rekao da smrt Jovanovića nije bila samo proizvod njegovog propusta, već i da je mladić kriv za to pošto je pokvareni automobil gurao preko mosta sa prijateljima bez ikakve signalizacije.

- Stalno se ovo preživljava i nikako da se stavi tačka na slučaj. Kad sam to čuo... Pa, ne oseća se čovek dobro, s tim što je totalna neistina ono što je rekao. Na snimku se vidi da su sva četiri migavca bila uključena, što znači da sve te informacije padaju u vodu. Odgovornost se zna čija je, nije Luka bežao, već neko drugi - rekao je Jovanović. 

SRAMNO PRAVDANJE MILIĆEVA: Lukina smrt nije samo moj propust, on je gurao auto bez signalizacije

Milićev (36) je prošle godine osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao s mesta udesa i iz države. 

- Naš apel nije bio da se sve ovako reši, već da ljudi koji učestvuju u ovakvim nesrećama da stanu i da pomognu. Sad se dokazuje kako je Luka ostao sa prijateljima i da je to bio dovoljan razlog da Milićev ne odgovara za bežanje - dodaje Jovanović. 

Marko Milićev
Foto: Srbija Danas

Skoro dve godine od tragedije i dalje se ne zna šta je sa automobilom marke Mini kantrimen, kojim je Milićev udario Luku. 

- Nisam dobio informacije da je nađen automobil, ne znam ni da li se traži. Pretpostavlja se da je isečen na delove, ali, kako da vam kažem, s jedne strane se uzima olakšavajuća okolnost za vinovnika nesreće, a s druge strane kada kaže da zna ko je vlasnik automobila i da je mnogo moćan, to mu se ne uzima kao otežavajuća okolnost. Neko zna čiji je taj automobil, na nama je da se borimo da se to sazna - istakao je Jovanović. 

Milićev je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", a optužnicom se tereti da je kobne noći u pijanom stanju vozio neprilagođenom brzinom i nakon incidenta nije stao da vidi šta se dogodilo. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd