Skip to main content
Koledž Beograd

Zvezdina nedelja edukacije

Foto: kkcrvenazvezda.rs
Koledž Beograd danas pohađaju svi članovi kadetskog i juniorskog tima Crvene zvezde te je jasno da je klub svom podmlatku obezbedio najbolje moguće uslove školovanja koji ni na koji način neće ugroziti njihove karijere i košarkaški razvoj. Od 2002. godine, od osnivanja, Koledž su prošli Miloš Teodosić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Milan Mačvan, Jovana Brakočević, Bojana Živković, Nikola Rebić, Marko Tejić, Filip Janković...

U okviru Zvezdine nedelje posvećene edukaciji, u kojoj se promoviše značaj obrazovanja, sa ponosom se ističe i prva sportska košarkašku gimnaziju – Koledž Beograd. koja se nalazi u sistemu KK Crvena zvezda Telekom.

Ovo je jedinstvena obrazovna ustanova, koja je po svom radu specijalizovana i prilagođena mladim profesionalnim sportistima, osnovana je 2002. godine. Svoje srednjoškolsko obrazovanje u „Koledžu“ stekao veliki broj sada već poznatih i vrhunskih sportista: Miloš Teodosić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Milan Mačvan, Jovana Brakočević, Bojana Živković, Nikola Rebić, Marko Tejić, Filip Janković...

Koledž Beograd danas pohađaju svi članovi kadetskog i juniorskog tima Crvene zvezde te je jasno da je klub svom podmlatku obezbedio najbolje moguće uslove školovanja koji ni na koji način neće ugroziti njihove karijere i košarkaški razvoj. Na ovaj način KK Crvena zvezda uspela je da iskontroliše i podstakne njihovo obrazovanje, koje je veoma važan segment u razvoju svakog mladog čoveka.

Trenutno je u toku upis novih polaznika, a više informacija možete dobiti kroz sadržaje na socijalnim mrežama kluba (Twitter, Facebook, Youtube), gde ćete imati priliku i da pronađete Mali školu znanja (da li ste znali), kao i zanimljive intervjue u vezi edukacije.

KK Crvena zvezda će nastaviti, kako kažu, da promoviše i podstiče dodatno obrazovanje svojih sportista, a dokaz za to je i podatak da su trojica prvotimaca crveno-belih Marko Simonović, Branko Lazić i Luka Mitrović dobili stipendije renomirane kompanije LINK group, koja se bavi profesionalnom edukacijom i sertifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja.


Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd