Skip to main content
ajfon

Ajfon 15 dobija JEDNO BITNO POBOLJŠANJE!

Foto: Profimedia
Najnoviji izveštaj ukazuje na poboljšanja koja se očekuju kod Ajfon 15 serije.

Kako se ističe u najnovijim izveštajima, Ajfon 15 Pro i Ajfon 15 Pro Max bi ove godine trebalo da dobiju poboljšan RAM, kako u domenu kapaciteta, tako i po performansama.

Prvo smo čuli da će pomenuti modeli dobiti povećanje kapaciteta memorije sa 6GB na 8GB, a sada se sugeriše da će ovogodišnji iPhone modeli dobiti i bržu memoriju.

Izveštaj analitičke kompanije TrendForce pominje upotrebu RAM-a, koji bi ove godine trebalo da dobije nadogradnju, ali bez pominjanja konkretnih specifikacija i tehnologija koje će se koristiti.

Za sada nije poznato da li će se ove promene odnositi smao na Pro modele u iPhone liniji ili na kompletnu Ajfon 15 seriju.

ajfon
ajfon, ajfon 15
Foto: Profimedia

Epl je svoje iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele nadogradio na LPDDR5 RAM tehnologiju, dok su iPhone 14 i iPhone 14 Plus zadržali LPDDR4X. Sva četiri modela imaju po 6GB RAM-a.

Epl bi kod Ajfon 15 serije mogao da pređe sa LPDDR5 RAM-a na LPDDR5X RAM, ali neki izveštaji sugerišu da će to takođe biti ograničeno na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modele.

Ostaje da se vidi da li će Epl u novu Ajfon seriju implementirati i povećanje kapaciteta i novu tehnologiju sa bržom memorijom.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd