Skip to main content
Ajfon 13

Ajfon 15 biće izrađen od titanijuma i imaće zaobljene ivice (FOTO)

Foto: Profimedia
Iako je ostalo još 10 meseci do lansiranja novih iPhone telefona, analitičari tvrde da znaju šta možemo da očekujemo.

Sudeći prema najnovijim informacijama pouzdanog analitičara, Apple će promeniti dizajn ivica iPhone 15 serije telefona i koristiti titanijum za izradu kućišta. Kako se navodi, novi iPhone uređaji imaće zaobljene ivice poleđina, a ne ravne, kakve smo imali priliku da vidimo u prethodne tri generacije.

Ukoliko ste upoznati sa istorijom Apple telefona, ovaj dizajn će vam zvučati poznato, jer smo već videli nešto slično 2013. godine, kada je tehnološki gigant predstavio iPhone 5C, koji je imao pravilne ivice na prednjoj strani, a zaobljene na poleđini.

"Prema ranim informacijama koje imam, iPhone 15 će imati novi dizajn ivica. Ugao zadnje ivice biće zaobljen", rekao je ShrimpApplePro. "Takođe, materijal će biti titanijum".

Iako je još rano da preozbiljno shvatimo priče o finalnom dizajnu, vest o zaobljenim ivicama nam ne deluje tako strano, pogotovo nakon što je Apple upravo ovaj dizajn doneo na svoje nove MacBook laptopove, čije ivice su pravilne na vrhu, a zaobljene na dnu.

Ajfon 13
AJfon 13
Foto: Profimedia

Dodatno, iako prvi put čujemo o zaobljenim ivicama, ovo nije prvi put da se titanijum spominje kao izbor materijala za izradu telefona. Iako su glasine spominjale da će iPhone 14 Pro biti izrađen od ovog metala, to se nije desilo, ali jesmo videli Apple Watch Ultra pametni sat, čije kućište je izrađeno od titanijuma. Apple je od metala za svoje telefone koristio isključivo aluminijum i nerđajući čelik, pa nam ostaje da vidimo da li će se spekulacije ostvariti, pogotovo ako uzmemo u obzir kolike probleme imaju sa proizvodnjom uređaja.

Vremenska prognoza
Fog
7 Beograd