Skip to main content
ajfon

Još jedan proizvođač telefona KOPIRA EPL – evo kako će izgledati poznata FUNKCIJA!

Foto: Profimedia
Na Twitteru već možemo da vidimo kako će nova opcija izgledati na Realme telefonima.

Sa poslednjom iPhone generacijom, Apple je konačno prikazao jednu neočekivanu inovaciju na svojim telefonima iz serije Pro. Radi se o opciji Dynamic Island koja na odličan način kombinuje hardver i softver tako da se hardverski deo, u kojem su smješteni kamera i senzori, može virtuelno proširiti prikazujući različite zanimljive informacije.

S obzirom na to da je ova opcija privukla dosta pažnje, kao i pohvale korisnika, bilo je jasno da bi nešto slično mogli da predstave i drugi proizvođači telefona. Jedan od njih, kompanija Realme (reč je o podbrendu kineske kompanije Oppo) već je nekoliko nedelja nakon predstavljanja iPhone modela s Dynamic Islandom najavila da bi mogla da kopira tu opciju.

Izgleda da na tu njihovu kopiju nećemo morati dugo da čekamo, jer je Madhav Šet iz Realmea na Twitteru objavio fotografiju C-Series telefona koji dolazi s opcijom koju je nazvao Mini-Capsule. Iako je njegova objava brzo uklonjena s Twittera, istu animaciju je na svom profilu objavio i poznati insajder mobilne industrije koji je na toj društvenoj mreži poznat kao @OnLeaks.

Animacija koju možete videti u prilogu prikazuje ekran s kamerom smeštenom u rupici u ekranu koja može da se proširi u virtuelnu malu kapsulu na kojoj je prikazan procenat punjenja baterije.

Prikaz punjenja baterije samo je jedna od brojnih mogućnosti za koje bi se mogla iskoristiti ova opcija. Npr. kako i u slučaju iPhonea, tu bi mogla da se pojavljuju uputstva za mape i navigaciju, kontrole za upravljanje muzikom i slično.

A kako bi tu opciju mogle da iskoriste i druge kompanije najbolje možemo da vidimoi na primeru Ubera. Ova kompanija je nadogradila svoju aplikaciju za iPhone tako da se unutar Dynamic Islanda prikazuje vreme dolaska taksija.

ajfon
ajfon, epl
Foto: Profimedia

Kako će izgledati Mini-Capsule, odnosno što sve možemo da očekujemo od novog Realme telefona, koji će imati tu opciju, saznaćemo uskoro.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd