Skip to main content
Ajfon 13

Epl kreira gedžet za pomešanu realnost – cena "sitnica"

Foto: Profimedia
Uređaj za pomešanu realnost (XR), kompanije Apple, u maosvnoj proizvodnji će se naći od marta 2023. godine, kako prenosi DigiTimes.

Kineski proizvođač Pegatron bi trebalo da bude glavni dobavljač za uređaj. Očekuje se da će Apple svoju XR kacigu predstaviti tokom događaja u aprilu sledeće godine, a na početku s eočekuju limitirane zalihe uređaja.

Izveštaj pominje da se tokom prve godine očekuje dostupnost između 700.000 i 800.000 XR kaciga, što je značajno manje od prethodno predviđenih 2,5 miliona uređaja.

Ajfon 13
AJfon 13
Foto: Profimedia

Apple je već zaštitio naziv Reality One, za koji se veruje da je u vezi sa kompanijinim projektom kacige za pomešanu realnost.

Apple XR uređaj će biti premijum model, a pominje se da će koštati oko 3000 dolara. Ipak, potrebno je istaći da se radi samo o nagađanjima kada je njegova cena u pitanju.

Uređaj za pomešanu realnost (XR) predstavlja kombinaciju virtuelne (VR) i uvećane realnosti (AR), imaće opciju skeniranja očiju za biometrijsku sigurnost i plaćanje.

Pominje se da će Apple XR imati čak 14 kamera, od kojih će dve pratiti noge, kao i da postoji mogućnost podrške za kontrolu upravljanja rukama.

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd