Skip to main content
ajfon

NAPRAVLJEN SKLOPIVI AJFON! Neko je spojio Ajfon X i Motorolu Razr - pogledajte kako funkcioniše (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ 科技美学
Uradi sam projekat za koji mu je trebalo skoro godinu dana da završi

Kada je reč o suludim "uradi sam" projektima, Jutjuber i njegov tim napravili su prvi sklopivi iPhone na kojem su radili skoro godinu dana.

U svom videu, Jutjuber govori o ovom "Frankenštajnovom čudovištu" i kako je uzimao unutrašnje komponente iz različitih iPhone telefona, pretežno iz X serije i spakovao ih u "šasiju" Motorole Razr kako bi na kraju dobio iPhone koji se preklapa.

Naravno, proces nije bio baš toliko jednostavan. Bila je potrebna pedantna konstrukcija i mnogo pokušaja i grešaka da bi sve funkcionisalo. Jutjuberov krajnji cilj bio je da sačuva što je moguće više delova originalnog iPhona.

Testirao je više šarki da bi se telefon preklopio, uključujući i onu sa Samsung Galaxy Z Flip telefona. Na kraju je odabrao šarku Motorole Razr jer je to rezultiralo najboljim preklapanjem.

Tim je čak morao da 3D štampa neke delove da bi završio mukotrpan proces. Takođe su napravili kompromis i sa baterijom, jer uređaj ima malu bateriju od 1.000 mAh, bez bežičnog ili MagSafe punnjenja, prenosi Android Authority.

Konačni rezultat je daleko od onoga kako bi jednog dana mogao izgledati gotov sklopivi iPhone, ali se može videti da uređaj glatko radi sa iOS-om. Touchscreen je takođe dobro funkcionisao.

Jutjuber je ovaj telefon nazvao iPhone V.

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd