Skip to main content
Youtube music

NOVITET: Jutjub Music prikazivaće tekstove pesama

Foto: Twitter printscreen @youtubemusic
Novina...

YouTube je najavio promene koje su već počele da se dešavaju na njihovoj platformi YouTube Music. U pitanju je prikazivanje tekstova pesama koje se trenutno slušaju. Iz kompanije očekuju da poboljšaju svoje mesto među streaming platformama za muziku.

YouTube
Foto: Profimedia

Nova opcija samo za Android i iOS aplikacije

Korisnici aplikacije YouTube Music od danas mogu da koriste novu opciju prikazivanja tekstova pesama dok ih slušaju. Ako želite da vidite tekst neke pesme, kada vam je ista otvorena, samo dodirnite dugme “i” na levoj strani ekrana.

KONAČNO: Stigao "dark mode" za desktop verzije

KONAČNO: Stigao "dark mode" za desktop verzije

JEZIVO! Evo koliko dugo se korona virus zadržava na MOBILNIM TELEFONIMA! Nova saznanja naučnika

JEZIVO! Evo koliko dugo se korona virus zadržava na MOBILNIM TELEFONIMA! Nova saznanja naučnika

LEPO: Mikrosoft Teams dostigao 44 miliona korisnika

LEPO: Mikrosoft Teams dostigao 44 miliona korisnika

Svi oni koji koriste web verziju ove aplikacije neće moći da isprobaju novu opciju, bar ne još uvek, kako je najavljeno iz YouTube-a. Za sada će ova nova opcija raditi samo na Android i iOS aplikacijama, dok će se za web verziju čekati još malo. Konkurencija već ima svoju opciju, pa tako Apple Music i Spotify takođe prikazuje tekstove pesama koje slušate. Oni nude i napredne opcije unapređivanja teksta pesme u realnom vremenu i to dok se pesma reprodukuje. Što se YouTube Music aplikacije tiče, za sada morate ručno da pregledate tekst pesme povlačeći ga prema dole, ako želite da pratite pesmu.

Nakon isprobavanja ove opcije, deluje da YouTube nije kompletno završio posao. Neke pesme nemaju tekstove, a iz YouTube-a najavljuju da svakodnevno sarađuju sa LyricFind-om na unapređenju i dodavanju tekstova. Očekuje se da uskoro sve bude kompletirano i funkcionalno.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd