Skip to main content
Gugl

Gugl svima omogućio LAKO PRBACIVANJE fajlova i fotografija

Foto: Profimedia/ilustracija
Nakon što je alatka Nearby Share za Windows bila dostupna korisnicima u SAD-u, Google ju je sada omogućio svim korisnicima širom sveta.

Oni koji koriste Android sada konačno imaju opciju nalik na Apple AirDrop, koja je izuzetno popularna za prebacivanje fajlova između iPhone i MacBook uređaja.

Nearby Share za Windows je dostupan svim Android korisnicima širom sveta (izuzev Severne Koreje, Kube, Sirije i Irana), a koji sada mogu da instaliraju ovu alatku za lako prebacivanje fajlova između računara i telefona.

Pomenuta alatka svoje funkcije obavlja bežično, kao i bez potrebe za upotrebom cloud servisa kao što je Google Drive. Korisnicima je potreban WIndows 10 ili noviji operativni sistem

Za one, koji su zabrinuti za svoju privatnost, Google ističe da svi transferi fajlova imaju end-to-end enkripciju. Takođe, korisnici imaju mogućnost da biraju kako će njhovi urđaji da komuniciraju i kome mogu da budu vidljivi.

Nearby Share za Windows će raditi samo na uređajima na kojima je Nearby Share uključen, koji su u blizini i otključani, i koji su prijavljeni na svoj Google nalog

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
25 Beograd