Skip to main content
whatsApp

SVE VIŠE INOVACIJA: WhatsApp sve iznenadio novom korisnom funkcijom

Foto: Profimedia
Unapređenje aplikacije.

Izgleda da se popularna WhatsApp aplikacija za četovanje sprema da doda podršku za primanje poruka od korisnika drugih sličnih aplikacija. Bar, sudeći prema najnovijoj Android beta verziji aplikacije, koja je dodala novi odjeljak dizajniran za tu svrhu.

NA YOUTUBE STIŽU IGRICE!

NA YOUTUBE STIŽU IGRICE!

"NOVE" TEHNOLOGIJE OSVAJAJU SRBIJU: Istraživanje dalo jasne rezultate - Ako razmišljate da pokrenete biznis, ovo morate da znate!

"NOVE" TEHNOLOGIJE OSVAJAJU SRBIJU: Istraživanje dalo jasne rezultate - Ako razmišljate da pokrenete biznis, ovo morate da znate!

Fejsbuk i Instagram uskoro bez reklama? Otkriveni planovi koje Meta ima za Evropu

Fejsbuk i Instagram uskoro bez reklama? Otkriveni planovi koje Meta ima za Evropu

Prema WABetainfo, verzija 2.23.19.8. WhatsApp Android bete prikazuje novi odjeljak "Razgovori trećih strana". Međutim, ovaj deo aplikacije trenutno ne radi. To je gotovo sigurno mesto za dodavanje nove funkcije koja će omogućiti korisnicima sličnih aplikacija za slanje poruka korisnicima WhatsAppa.

Novi odeljak verovatno se razvija zahvaljujući Zakonu o digitalnim tržištima (DMA) Evropske unije. Zakoni koji su stupili na snagu 2022. godine kreirani su kako bi se ujedinile sve velike aplikacije za razmenu poruka.

Ranije ovog meseca, Evropska komisija imenovala je šest kompanija i naložila im da moraju da primenjuju novi zakon. Jedna od kompanija bila je Meta, a jedan od tih servisa WhatsApp. Ona i druge aplikacije koje su navedene na ovom popisu moraju se uskladiti s DMA-om u roku od šest meseci. To je verovatno razlog zašto se ovaj novi odeljak sada pojavio u WhatsApp Android beta verziji.

Još uvek postoje neka pitanja o tome kako će ovaj novi čet za eksterne aplikacije zapravo funkcionisati u WhatsAppu. Jedna od funkcija usluge, koja se sviđa mnogim korisnicima, je end-to-end enkripcija poruka. Dodavanje pristupa četovima trećih strana, od kojih neki možda ne koriste tu vrstu bezbednosti, moglo bi biti problem.

Takođe, još ne znamo da li će WhatsApp podrška za četove trećih strana biti samo za korisnike iz EU ili će Meta ovu funkciju proširiti na druga tržišta. Očigledno ćemo saznati mnogo više o ovoj novoj funkciji i kako će ona funkcionisati u nedeljama i mesecima koji dolaze.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd