Skip to main content
vajber

Viber vam ZAUZIMA PREVIŠE PROSTORA? Evo kako da ga oslobodite

Foto: Profimedia
Pomoću nove Viber funkcije za štedljivo upravljanje memorijom, proces pretrage, izbora i brisanja medijskih fajlova nikad nije bio lakši.

Iako na današnjem tržištu pametnih telefona postaje sve teže pronaći uređaj koji dolazi sa manje od 128 GB interne memorije, još uvek nailazimo na primere ljudi kojima telefon uskraćuje funkcionalnost usled nedostatka slobodnog prostora. Kada je većina korisnika u pitanju, taj prostor je najčešće popunjen raznim slikama i video klipovima, zbog čega je Viber odlučio da implementira novu funkciju koja omogućava lakšu pretragu, izbor i brisanje medijskih fajlova unutar aplikacije.

Zahvaljujuči novoj funkciji za štedljivo upravljanje memorijom u aplikaciji možete da vidite koliko Viber zauzima prostora na vašem uređaju, koliko vam je preostalo memorije - i koliko memorije svaki pojedinačni razgovor sa nekom osobom ili grupom zauzima

Kako biste pokrenuli proces oslobađanja prostora, potrebno je da na početnoj strani Viber aplikacije dodirnete tri tačke u donjem desnom uglu, pronađete "Settings", a zatim posetite odeljak "Storage". U ovoj sekciji će vam biti ponuđeno da obrišete keš memoriju, a takođe vam je na raspolaganju lista razgovora, poređana po tome koliko prostora svaki od njih zauzima na telefonu.

vajber
vajber
Foto: Profimedia

Dodirom na neki razgovor, prikazaće vam se svi razmenjeni medijski fajlovi, takođe poređani od najvećeg ka najmanjem. Kako biste ih obrisali, potrebno je da u gornjem desnom uglu dodirnete opciju "Select", a zatim odaberete nepotrebne fajlove i uklonite ih sa svog uređaja.

Ukoliko još uvek ne vidite ove promene unutar Viber aplikacije, neophodno je da posetite Google Play prodavnicu ili App Store, u zavisnosti od telefona koji posedujete, i instalirate najnovije ažuriranje.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd