Skip to main content
gmail

Više ne morate da se mučite! Napravljen nov način ulogovanja!

Foto: Profimedia
U pet decenija od svog postojanja, imejl (e-mail) je potpuno promenio način na koji komuniciramo, ali je postao i prepreka. Google sada to menja.

Mnogi od naših sitnih zadataka, poput kontaktiranja lekara za medicinsku dokumentaciju ili traženja povraćaja novca od onlajn prodavnice, pretvorili su imejl u naporan rad. Stoga Gmail dodaje novu funkciju čiji je cilj da se olakša pisanje dosadnih imejlova.

Na događaju Google I/O, glavni direktor Googlea Sundar Pičai najavio je Help Me Write koji pokreće Google veštačka inteligencija, a nova Google usluga će za vas pisati automatizovane poruke na Gmailu i drugim Google aplikacijama.

Sa 1.8 milijardi aktivnih korisnika Gmaila, Help Me Write mogao bi da ima veliki uticaj na način na koji svet komunicira putem imejla. Nova funkcija proširiće u Gmailu opciju Smart Compose koju je Google predstavio 2018. godine, kao i funkciju Smart Reply dodatu 2017.

Dok Smart Reply nudi osnovne automatizovane odgovore, a Smart Compose nudi predloge dok kucate, Help Me Write će ići mnogo dalje od toga, stvarajući kompletan imejl iz osnovnog predloška. taster "pročisti" može da skrati tekst, razradi ili učini e-poštu formalnijom. Nakon toga možete dodatno da uredite mejl ručno ili da ga pošaljete takvog kakav jeste.

U svojoj demonstraciji na Google I/O, Pičai je upotrebio Help Me Write da sastavi imejl u kojem od avio-prevoznika traži puni povraćaj novca za otkazani let. Help Me Write kreirao je poruku od nule koristeći informacije prikupljene iz ponude vaučera koju je avio-kompanija poslala imejlom.

gmail
gmail
Foto: Profimedia

Help Me Write koriste Google Docs i Gmail testeri od marta, a slična grupa Google testera počeće da koristi AI pomoćnike za Google Sheets i Google Slides u junu. Pičai je rekao da će Help Me Write biti zvanično lansiran Google korisnicima s ažuriranjem Google Workspacea, ali tačan datum još nije poznat.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd