Skip to main content
whatsApp

WhatsApp za VIDEO POZIVE dobija ovu KORISNU FUNKCIJU! Ali samo za Ajfon modele

Foto: Profimedia
Meta je prvo počela da testira novu funkciju krajem prošle godine, a sada konačno stiže na iOS uređaje.

Kompanija Meta je počela sa isporukom većeg iOS ažuriranja za WhatsApp. Ažuriranje konačno omogućava "picture-in-picture" (slika u slici) podršku za video pozive.

U pitanju je funkcija koju korisnici na iOS platformi traže već dugo vremena, a koju je WhatsApp testirao još od kraja prošle godine.

whatsApp
whatsapp
Foto: Profimedia

Poput PiP modova na drugim platformama, WhatsApp minimizuje korisnikov video poziv kada se prebaci na drugu aplikaciju, omogućavajući multitasking, odnosno obavljanje više zadataka istovremeno, a da pri tome i dalje vidite osobu s kojom razgovarate.

Ukoliko još uvek ne možete da pristupite PiP modu, Meta ističe da funkcija (zajedno sa drugim poboljšanjima) korisnicima stiže u talasima tokom narednih nedelja.

Od ostalih funkcija, koje novo ažuriranje donosi, tu je i mogućnost dodavanja natpisa za dokumenta koja se šalju preko aplikacije. Prerađena su podešavanja za grupne razgovore, a tu su i opisi koji bolje definišu o čemu se radi u grupnim razgovorima.

Poput nedavnog ažuriranja za Android i iOS korisnici dobijaju opciju kreiranja avatara koji može da se koristi za profilnu fotografiju i stikere.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd