Skip to main content
netfliks

Vlasnici naloga na Netfliksu od sada mogu da IZBACE "parazite"

Foto: Profimedia
Radi se o deljenju lozinke, naravno, ali i bezbednosti

Netflix je predstavio novu stranicu za upravljanje nalogom pod nazivom "Manage Access and Devices" koja korisnicima daje mogućnost da uklone privilegije pristupa sa određenih uređaja. Ova funkcija je dostupna na vebu i u Android i iOS aplikacijama. 

Ranije su korisnici mogli da vide listu uređaja koji su nedavno pristupili njihovim nalozima i mogli su istovremeno da opozovu pristup svim uređajima, ali nisu mogli da opozovu pristup svakome posebno.

Svaka stavka na listi uređaja će uključivati lokaciju zasnovanu na IP adresi, tip uređaja i korisnički profil koji je nedavno pristupio Netflixu sa tog uređaja, prenosi Ars Technica.

Kompanija je ovu funkciju objavila preko svog bloga u sredu, neposredno pre nego što Netflix počne da naplaćuje dodatne naknade za deljenje naloga.

netfliks
netfliks, netflix
Foto: Profimedia

Iako bi nova funkcija mogla da se koristi da, recimo, izbacite nalog vaše bivše devojke ili da podsetite neku dalju rodbinu da treba da kupe svoj nalog, ovo ipak nije samo zbog deljenja lozinki.

Netflix ovo opisuje kao bezbednosnu funkciju, jer je zgodna za korisnike koji uopšte ne dele svoje lozinke. Na primer, sada imate način da onesposobite sve naloge koje ste aktivirali u nekom hotelu na pametnom TV-u, a zaboravili ste da se izlogujete pre nego što ste otišli. Dalje, ova funkcija bi mogla da vam pomogne da identifikujete da li je neko dobio pristup vašem nalogu preko kompromitovane lozinki, tako barem tvrdi gigant.

Bez obzira kako planirate da koristite funkciju, ona će biti tu.

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd