Skip to main content
WhatsApp

Umorni ste od odgovaranja na WhatsApp poruke? Od sada će to moći umesto vas da radi VEŠTAČKA INTELIGENCIJA!

Foto: Profimedia
Za one koji žele da isprobaju ChatGPT "asistenta" za odgovaranje na WhatsApp poruke, biće potrebno malo strpljenja i izvesno IT znanje

Otkako se pojavio ChatGPT, ljudi su pronašli čitav niz primena za ovu vrstu veštačke inteligencije. Od (manje-više) prijatnih razgovora na najrazličitije teme, preko pisanja članaka, knjiga, naučnih tekstova i sličnog, pa sve do odgovaranja na - sms poruke.

Programer Daniel Gros je napravio kratku Python skriptu koja se može koristiti za integraciju ChatGPT-a u WhatsApp. Uz pomoć ove skripte, veštačka inteligencija može da odgovara na poruke u vaše ime.


S obzirom da se ChatGPT do sada pokazao kao prilično dobar sagovornik, to takođe znači da osoba sa druge strane razgovora verovatno neće biti svesna da razgovara sa veštačkom inteligencijom, a ne sa čovekom.

Međutim, to bi moglo imati i druge posledice – naime, da osoba koja instalira ChatGPT i ostavi "asistenta" da odgovara na poruke, zapravo ne zna šta je odgovoreno.

Međutim, snaga ChatGPT-a bi se mogla pokazati u slučajevima kada je potrebno odgovoriti na veliki broj različitih pitanja. Na primer, na poslovnim nalozima gde se svakodnevno pojavljuju stotine ili hiljade sličnih pitanja o kompaniji i njenim proizvodima ili uslugama, prenosi Zimo.

WhatsApp
Foto: Profimedia

Za one koji žele da isprobaju ChatGPT "asistenta" za odgovaranje na WhatsApp poruke, biće potrebno malo strpljenja i izvesno IT znanje.

Grosova skripta je na GitHub-u, zajedno sa uputstvima kako da je instalirate kako bi vam radilo na WhatsApp-u.

Međutim, treba napomenuti da ovo nije zvanični dodatak za WhatsApp. Ni OpenAI ni Meta nisu zvanično pokrenuli aplikaciju koja podržava AI integraciju sa popularnom aplikacijom za razmenu poruka.

Zato nemojte nasedati na "aplikacije" koje se pojavljuju u prodavnicama aplikacija za pametne telefone.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd