Skip to main content
whatsapp

Da li WhatsApp PRISLUŠKUJE korisnike noću?

Foto: Profimedia
Nakon što je Dabirijevu objavu proširio Ilon Mask, WhatsApp je izdao saopštenje u kojem je demantovao tvrdnje o prisluškivanju korisnika

Nedavno se na Twitter-u pojavila objava korisnika Foada Dabirija, inženjera u kompaniji Twitter, u kojoj je tvrdio da aplikacija WhatsApp prisluškuje korisnike i to dok su u stanju mirovanja.

Dabiri je objavio screenshot koji je navodno prikazivao aktivnost mikrofona WhatsApp aplikacije tokom noći, dok je telefon bio zaključan.

Nakon što je Dabirijevu objavu proširio Ilon Mask, WhatsApp je izdao saopštenje u kojem je demantovao tvrdnje o prisluškivanju korisnika.

whatsapp
whatsapp
Foto: Profimedia

U saopštenju se navodi da je kompanija kontaktirala Dabirija i da je utvrđeno da je došlo do greške u softveru sistema Android, koja je pogrešno interpretirala podatke i prikazivala aktivnost mikrofona.

WhatsApp je takođe naveo da korisnici imaju potpunu kontrolu nad podešavanjima mikrofona i da aplikacija ne može pristupiti mikrofonu bez dozvole korisnika.

Ova situacija je još jednom pokazala da je važno biti oprezan sa podacima koje delimo sa aplikacijama i da je potrebno redovno proveravati podešavanja privatnosti.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
24 Beograd