Skip to main content
Dodela nagrada Svetislav Milić

BRAVO! Ova vest je dokaz da u Srbiji rastu generacije na koje ćemo biti ponosni, a Jelenina priča je PORUKA za sve mlade

Foto: Dino Dervišić
Dodela nagrada „Svetislav Milić-mladima od srca”

U petak, 15.11.2019. su na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu po prvi put dodeljenje nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca". Ceremoniji dodele nagrada prisustvovalo je oko 450 zvanica, među kojima brojni predstavnici različitih značajnih institucija naše zemlje. 

Među ovogodišnjim laureatima našla se i učenica privatne Gimnazije „Kreativno pero“, Jelena Tomašević, kao dobitnica specijalnog priznanja u oblasti aktivizma. Ona je ovog leta odsekla svoju kosu i donirala je devojkama koje boluju od raka dojke. Pored toga značajna su i njena učešća u organizaciji klimatskih štrajkova u Beogradu, čime je i svoju školu upisala u spisak institucija učesnica u ovom svetskom pokretu za održivu budućnost. Ipak, kako ističe, njoj je obrazovanje na prvom mestu, pa tako ima i preko 50 različitih priznanja i nagrada na takmičenjima iz različitih oblasti. Najznačajnije i najdraže su joj one sa republičkih takmičenja iz osnovne i srednje škole.

Dodela nagrada Svetislav Milić
Foto: Dino Dervišić

Pored Jelene, ostali dobitnici specijalnih priznanja su Ana Kitić u oblasti nauka i Nemanja Kostić u oblasti IT i programiranja. Nagradu za instituciju godine dobila je Gimnazija „Svetozar Marković" iz Niša, čija su čak dva učenika bili laureati ove godine. Veljko Đurić, učenik prvog razreda ove Gimnazije, dobio je nagradu u oblasti nauke i obrazovanja, a Danilo Đokić u oblasti humanitarnog rada i mirne borbe za ljudska prava. Vuk Bibić, student dva fakulteta iz Niša, takođe je dobio nagradu u oblasti nauke i obrazovanja.

U oblasti kulture i umetnosti, nagradu je dobio Nemanja Kovačević mladi novinar iz Užica, a nagradu u oblasti sporta dobio je paraolimpijac Nemanja Tadić. Specijalnu plaketu mira dobila je Tamara Vučić, supruga aktuelnog predsednika republike Srbije koja je i prisustvovala ceremoniji.

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd