Skip to main content
burger

BURGERAJ - RAJ ZA BURGERE STIŽE NA VRAČAR!

Foto: Live Production
Uskoro počinje treće izdanje Burgeraja – festivala burgera koji dolaze pravo iz raja!

Sjajne vesti stižu iz raja za burgere! Od 08. do 10. septembra raj za sve burgere se po prvi put spušta na Vračar jer tada počinje treći Burgeraj – svima poznati festival burgera koji će se po prvi put održati u novom jezgru festivalskih zbivanja, na platou kod Kalenića, tačnije na uglu Kursuline i Krunske ulice.

Promo
Foto: Promo

Festival će, kao i prošle godine, predstaviti selekciju sjajnih beogradskih burgera koje će na licu mesta pripremati pravi majstori svog zanata, a svaki posetilac će moći da pronađe burger za sebe, bilo da preferira klasični ili smash burger, juneći, smoked, angus ili ipak vegeterijanski, jer definitivno idealan burger za svakoga postoji!

Tokom sva tri festivalska dana posetioce očekuje i muzički program uz podršku poznatih imena gradske DJ scene, velika chill out zona za opuštanje i uživanje u šarmu kojim odišu ulice Krunskog venca.

Todor Milivojevic
Foto: Todor Milivojević

Burgeraj pazi i na zaštitu životne sredine i jedan je od prvih festivala u Evropi koji nastoji da maksimalno umanji upotrebu plastične ambalaže tokom festivala. Zato će se na Burgeraju, uz podršku kompanije Ball Packaging Europe, i ove godine koristiti samo Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma. Ove čaše mogu da se recikliraju, baš kao i aluminjumske limenke, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove inicijative, koja je deo projekta “Svaka limenki se računa” jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža i cirkularna ekonomija imaju za očuvanje planete Zemlje. Projekat “Svaka limenka se računa” sprovodi se u Srbiji i još 19 država širom sveta.

Burgeraj
Foto: Live Production

Još jedna društvenoodgovorna akcija realizovaće se na Burgeraju u saradnji sa predstavnicima Z10 tima - najuspešnijeg domaćeg e-sport tima, koji će svojim prisustvom festivalu u kompletnom sastavu sasvim sigurno oduševiiti sve ljubitelje gejminga, a Z10 burger, koji je posebno osmišljen za ovu priliku, prodavaće se na jednom od izlagačkih pozicija tokom sva tri festivalska dana. Deo sredstava prikupljenih prodajom biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije) sa ciljem skretanja pažnje na značaj e-sporta, i podizanja svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti prema najugroženijim grupama i pojedincima.

Tokom predstoećeg vikenda svi ljubitelji ovog specijaliteta moći će da uživaju u sočnim i
sveže pripremljenim burgerima iz raja od 13 do 23 h, a ono što je najvažnije ulaz u Burger Raj je besplatan za sve posetioce!

Za više informacija: https://www.instagram.com/burge_raj/
 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd