Skip to main content
Burgeraj

DANAS POČINJE BURGERAJ - OTVARA SE RAJ ZA BURGERE U SRCU VRAČARA!

Foto: Marko Edge
Danas u 13 h počinje treće izdanje Burgeraja – festivala burgera iz raja izašlih!

Treći po redu Burgeraj - festival burgera počinje danas, a festivalske kapije će biti otvorene za sve posetioce do nedelje u 23 h. Ovaj sada već svima poznati festival, održaće se prvi put na izmenjenoj lokaciji i to na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace, tačnije na uglu Kursuline i Krunske ulice.

Festival će ove godine predstaviti selekciju 10 sjajnih beogradskih burger barova koji će na licu mesta pripremati sočne specijalitete različitih kombinacija ukusa, a posetioci će moći da biraju između klasičnih ili smash burgera, junećih smoked, angus, pilećih ili ipak vegeterijanskih burgera ali i jedne potpuno nove i eksperimentalne fuzije ukusa  - smash burger-kobaje koja će sasvim sigurno izazvati veliku pažnju ljubitelja tradicionalne kuhinje.

Burgeraj
Foto: Marko Edge

Tokom sva tri festivalska dana posetioce očekuje i muzički program uz podršku poznatih imena gradske DJ scene kao što su DJ Malina, D Collective, UnaAndrea, Joma Maja, Dakissa i drugi, a u njihovom kreativnom odabiru muzike moći će da se uživa iz udobne chill out zone smeštene u centralni deo festivala.

Na Burgeraju će se i ovaj put, uz pomoć partnera festivala, koristiti samo Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma koje su u potpunosti reciklabilne. Cilj ove inicijative, koja je deo projekta “Svaka limenki se računa” jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.

Posetioci koji žele da se pridruže akciji reciklaže, imaće prilike da na festivalu utrošene limenke odlažu u posebne papirne kante predviđene za prikupljanje aluminijumske ambalaže ali i da na kraju dana, na vidno obeleženom zamenskom mestu, zamene Alu Cup za limenku svog omiljenog pića. Na festivalu će biti postavljena i umetnička instalacija sačinjjena od limenki, poznatija kao "Pixelata" koja ima ulogu da dodatno ukaže na važnost zaštite životne sredine.

Burgeraj
Foto: Todor Milivojević

Još jedna simpatična društvenoodgovorna akcija realizovaće se na Burgeraju u saradnji sa predstavnicima Z10 tima - najuspešnijeg domaćeg e-sport tima, koji su samo za ovu priliku osmislili svoj Z10 burger kako bi pokazali humanost na delu. Deo sredstava prikupljen prodajom ovog burgera biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije) sa ciljem skretanja pažnje na značaj e-sporta, i podizanja svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti prema najugroženijim grupama i pojedincima. Fanovi koji budu želeli da se slikaju sa gejmerima, imaće prilike to i da učine na samom festivalu i to u posebno osmišljenom atraktivnom foto frejmu. 

Počevši od danas u 13 h pa sve do nedelje u 23 h, svi ljubitelji burgera moći će da uživaju u sočnim i sveže pripremljenim burgerima iz raja, a ono što je najvažnije ulaz u Burger Raj je besplatan za sve posetioce!

Za više informacija: https://www.instagram.com/burge_raj/
 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd