Skip to main content
Izađi mi na teglu

U SUSRET VELIKOM FINALU GASTRONOMSKOG KARAVANA IZAĐI MI NA TEGLU

Foto: Promo
"U Beograd stiže i Suzana Kostić, aktuelna kraljica ajvara za 2019. godinu..."

Finale sedme sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balakanu "Izađi mi na teglu", održaće se u partnerstvu sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF) u subotu, 10. oktobra sa početkom u 11 časova u blizini Ade Ciganlije.

Kako najavljuju organizatori, ispred objekta Mega Maxi Ada, okupiće se dvadeset takmičarskih ekipa, najboljih ajvar-majstora, ponosnih nosioca pobedničkih recepata od Kelebije do Rastelnice. Opremljeni čeličnom voljom i zdravim takmičarskim duhom, pobednici kvalifikacionih takmičenja će još jednom "izaći na teglu" i u istinskom megdanu varjačama pokazati ko je najbolji ajvar majstor u Srbiji za 2020. godinu.

Svi učesnici će, prema sada već ustaljenom običaju, predstaviti mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način, ističući tradiciju, negovanje lokalnih običaja i gastronomske specijalitete. Pored takmičarskog dela, učesnike i posetioce očekuje muzički i zabavni program kao i svečano proglašenje novog kralja ili kraljice ajvara Srbije. Pobednicima slede vredne nagrade kao i svake godine, a u pitanju je čuveni Smederevac, vrednosni Maxi vaučeri kao i poklon paketi partnera karavana.

Kraj prošlogodišnje sezone obeležen je uspehom pokretanja proizvodnje sertifikovanog ajvara po receptu pobednika iz 2018. godine, a pod brendom "Izađi mi na teglu", dok za kraj sedme sezone organizatori najavljuju dalji razvoj projekta i zanimljive novine do kraja ove godine:

- Ova krajnje čudnovata godina je za Pro Division Events bila daleko kreativnija i produktivnija od očekivanog pa će tako kraj poslovne godine biti krunisan podizanjem nove web platforme koja će nositi naziv Tegla Bazar, a koja je osmišljena kao jedinstvena on line zajednica čiji je cilj da okupi što veći broj malih proizvođača iz cele Srbije na jednom mestu pružajući im efikasan kanal za promociju i prodaju svojih proizvoda, dok će korisnicima nuditi sigurnu kupovinu na sjajnom on line marketu najraznovrsnijih domaćih proizvoda od voća i povrća, mesnih i mlečnih prerađevina kontrolisanog kvaliteta - navodi Ljiljana Vuktić, organizator karavana Izađi mi na teglu.

U Beograd stiže i Suzana Kostić, aktuelna kraljica ajvara za 2019. godinu, koja "brani boje" opštine Kuršumlija i koja će na finalnom takmičenju predati krunu novim šampionima čije će se ime znati u predstojeće subotnje popodne.

Ovogodišnja sezona karavana realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.
Više informacija na:

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/

https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd