Skip to main content
Noć muzike

KARMINA BURANA POD OTVORENIM NEBOM: Noć muzike tradicionalno na Tašmajdanu

Foto: Youtube prinscreen/Marko Veljković
U petak, 31. avgusta.

Besplatni koncert simfonijskog orkestra u okviru manifestacije “Noć muzike” biće tradicionalno održan u petak, 31. avgusta, sa početkom u 20.30 časova, na najlepšoj letnjoj koncertnoj pozornici stadiona Tašmajdan. Po uzoru na svetske metropole, posetioci muzičkog spektakla pod otvorenim nebom biće u prilici da uživaju u notama jedne od najizvođenijih opera nemačkog kompozitora Karla Orfa, kantati “Karmina Burana”.

Proslavljeno delo klasične muzike minulog veka beogradskoj publici predstaviće simfonijski orkestar RTS-a, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, jednog od vodećih imena srpske klasične scene.

Oslušnite sličnost između reči srpskog i persijskog jezika! (VIDEO)

Nastala iz zaboravljene zbirke rukopisa, "Karmina Burana" inspirisana je stihovima srednjovekovnih pevača, studenata, filozofa o njihovoj svakodnevici – ljubavi, religiji, odnosu prema prirodi. Slike tog vremena, jednostavnost i životni ritam učinili su je zanimljivom svim uzrastima, ljubiteljima opere i pop muzike širom sveta, a sasvim je sigurno da će i gosti beogradske "Noći muzike" uživati u njenom izvođenju. Budući da je ulaz na koncert potpuno besplatan, apeluje se na posetioce da na vreme zauzmu svoje mesto.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd