Petak 08. dec 2023.
Vatra

MOĆNA VATRA SPRŽILA AMERIKANU: Eksplozivni tango u Domu omladine, koncert za pamćenje! (FOTO)

Foto: Facebook/Vatra
Neverovatna energija!

Sjajni bend "Vatra" održao je sinoć u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda svoj prvi veliki beogradski koncert, i priredio obožavaocima događaj za pamćenje, uz neverovatnu količinu energije spakovanu u sat i po nastupa. 

UVEK NAM JE U BEOGRADU DOBRO: Mile Kekin ovako najavljuje slavljenički koncert Hladnog piva (VIDEO)

Harizmatični, duhoviti Ivan Dečak i ekipa spadaju među najveće koncertne atrakcije u Hrvatskoj već duži niz godina, što i nije čudo jer će 2019. obeležiti čak dve decenije rada. Njihova "priča" u Srbiji se, međutim, još uvek gradi, i ovakav koncert će, sasvim sigurno, značajno doprineti da ona bude sve veća i snažnija. 

Vatra
Vatra
Foto: Facebook/Bojan Milićević

Bend je odmah krenuo "u glavu" - jednom od najvećih hitova u karijeri, "Tremolo" koji su snimili sa Damirom Urbanom. Dečak, vidno iskren, nije skrivao ushićenje što bend ima, kako je govorio "prvi dejt" sa publikom u Beogradu, ako ne računamo nastup u Božidarcu pre nekoliko godina. Kako se našalio, u publici je bio tada samo novinar 202-ke Neša Kuzmić, a sada - "pogledajte koliko vas ima". 

Odmah je Ivan Dečak spazio još jednu novinarsku legendu, Petra Janjatovića, kad je ušetao u dvoranu, te mu je posvetio pesmu "Eskim". A kad je na red došao već uveliko poznat novitet "Sekvoje", pevač je sklonio sve fizičke barijere između benda i publike, te se nekoliko devojaka našlo na bini i zapevalo uz omiljenu grupu. 

Obožavaoci su pokazali da su već uveliko, od reči do reči, naučili aktuelni duet sa Masimom "Nama se nikud ne žuri", a "Saturn" je, kako kaže Dečak, verenična posveta njegovoj dragoj supruzi. 

Opšta euforija nastala je, očekivano, na početku bisa, čim se začuo "Tango". Ubedljivo i bez ikakve konkurencije - najveći hit benda, i ne samo to. "Tango" je jedan od najvećih hitova ovog veka kad je naš region u pitanju. 

U euforičnom raspoloženju, kao da je svirala stadionski koncert pred desetinama hiljada obožavalaca, Vatra se oprostila od beogradske publike, Izgleda, srećom, na kratko jer je grupa najavila kao vrlo verovatan nastup na ovogodišnjem Beer Festu. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd