Utorak 05. mar 2024.
Nikola Džoni Ranković

DŽONI RANKOVIĆ (12), NAJMLAĐI SRPSKI ROKER: Nisam imao tremu na punom Tašmajdanu! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Mali Džoni, koji je nedavno objavio album, uživao je na Beer Festu slušajući starije kolege i prijatelje, u nadi da će se narednih godina i on popeti na veliku scenu na Ušću.

Nikola Ranković (12), mnogima poznat i kao mali Džoni, najmlađi srpski roker, nedavno je objavio svoj prvi album, i to sa autorskim pesmama, zatim na punom Tašmajdanu sa bendom zasvirao kao predgrupa "Prljavom kazalištu", pa sada, na Beer Festu, iako ne nastupa već pruža podršku starijim kolegama i upija znanje od njih, privlači pažnju medija. 

Pogledajte OVDE intervju Žike Jelića ("YU grupa") za Srbija Danas! 

Džoniju je, proteklih godina, podršku pružio veliki broj naših najpoznatijih rokera, pa nije čudo što se i u bekstejdžu na Ušću svaki čas pozdravlja i slika sa njima. Stari majstori, na taj način, odaju priznanje dečaku koji je, iako je tek zakoračio u tinejdžerski period, toliko postigao, družeći se sa gitarom još od šeste godine. 

Nikola Džoni Ranković, Žika Jelić
Foto: Srbija Danas

- Lepo mi je ovde, već četvrta godina je kako dolazim na Ušće. Družim se sa Jelićima. Sad su na bini Kolja i "Grobovlasnici", moj producent Voja Aralica svira sa njima - rado ističe Nikola. 

Džonija još nema na bini na Ušću, ali...

- Malo po malo, možda se i to desi. Sledeće godine, 2018... Sve zavisi. Polako, ali sigurno. 

Nikola Džoni Ranković
Foto: Youtube printscreen/Johnny Rankovic
Mnoge si impresionirao na junskom koncertu "Kazališta" na Tašu - ne samo kad je u pitanju svirka, već i priča između pesama, najave... Zvučao si "kao mator", stekao se utisak da ni T od treme nisi imao? 

- Koncert je bio odličan, zvuk mnogo dobar, atmosfera lepa. Velika mi je čast što sam svirao na Tašmajdanu, kultnom mestu u Beogradu. Tremu nikad nemam, ni ne razmišljam o tome. Vidim samo prvi, drugi red, i to je to (smeh). 

Postoje li dalji koncertni planovi? 

Svirali smo 13. avgusta na festivalu "Rock Village" u Banatskom Sokolcu. Bila je i tamo neverovatna atmosfera. Nema, za sada, zakazanih svirki, ali - biće. 

"Metalika" je obradovala fanove širom sveta najavom novom albuma! Pročitajte OVDE više o tome

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
16 Beograd