Skip to main content
Šešir oz filma o Hariju Poteru

Umro poznati glumac iz filma o "Hariju Poteru": Tužna vest saopštena danas

Foto: Youtube printscreen/Harry Potter Clips
Njegova smrt u ponedeljak posle duge bolesti spustila je zavesu na osam decenija u šou biznisu.

Glumac Lesli Filips, najpoznatiji po svojim frazama "Ding Dong", "Pa, zdravo" i "Ja kažem" u kratkim filmovima "Nastavi", preminuo je u 98 godini života.

Njegova smrt u ponedeljak posle duge bolesti spustila je zavesu na osam decenija u šou biznisu.

Pored filmova "Carri On", Lesli je pridobio novu generaciju obožavatelja kao glas Šešira za razvrstavanje u filmovima o Hariju Poteru.

Odajući počast, njegova supruga Zara objavila je danas vest o njegovoj smrti i uputila mu poslednji pozdrav: 

- Izgubila sam divnog muža, a javnost je izgubila zaista sjajnog šoumena. On je jednostavno bio nacionalno blago. Ljudi su ga voleli. Bio je sjajan gde god se pojavio. Kada smo se venčali, drsko me je predstavio novinarima kao kraljevsku osobu, insistirajući da sam nova Zara Filips i da sam u srodstvu sa kraljicom - prisetila se Zara pokojnog muža.

Lesli je glumio u preko 200 filmova, TV i radio serijala tokom svoje blistave karijere. Tokom 17 godina glumio je zajedno sa Ronijem Barkerom i Džnom Pertvejem u BBC radio emisiji 'The Navi Lark'.

Uspešan Šekspirovski glumac, Lesli je takođe bio na pozorišnim predstavama širom sveta. Ali, bio je najpoznatiji po svojim ulogama u komedijama "Nastavi" i "Doktor" 1950-ih i 60-ih godina.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd