Skip to main content
Vulkan

Nova zbirka priča Nikole Đurička „Konačno sve dogodovštine jednog Džonija“ u prodaji

Foto: Promo
Za osmeh od prve do poslednje stranice

Posle prve zbirke priča Dogodovštine jednog Džonija, koja je osvojila srca mališana, omiljeni glumac Nikola Đuričko odlučio je da obraduje najmlađe čitaoce i vrati se u svet maštovitog dečaka koji obožava da priča priče. Džoni je napisao sve svoje dogodovštine, pa ćete, uz one dobro poznate, u knjizi Konačno sve dogodovštine jednog Džonija pronaći i 15 novih priča.

Nova zbirka kratkih humorističnih priča nastala iz mašte izvanrednog Đurička, baš kao i prethodna, ima jedan jedini cilj – da na dečjim licima izmami široke osmehe.

Džoni ima pune džepove dogodovština. Uglavnom je veseo, pokoji put tužan, retko ljut i pomalo zaljubljen. Ponekad leti u oblacima, pa pomeša prošlost, sadašnjost i budućnost. Džoni ne govori uvek istinu, ali veruje da su njegove priče istinitije od najvećih istina.
Džonijeve duhovite i zabavne priče namenjene su kako mlađim, tako i starijim školarcima, a za galeriju fantastičnih komičnih likova i ovoga puta bio je zadužen čuveni ilustrator Tihomir Čelanović.

Književni prvenac Nikole Đurička – Dogodovštine jednog Džonija – doneo mu je Nagradu za najbolju knjigu u oblasti dečje književnosti na Sajmu knjiga u Novom Sadu 2019. godine.

Konačno sve dogodovštine jednog Džonija u tvrdom povezu potražite na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

Dva najbrža čitaoca koja se jave na mejl [email protected] dobiće po jedan primerak knjige.

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd