Skip to main content
Vulkan

Novi triler Stjuarta Tertona „ĐAVO U MUTNOJ VODI“ u prodaji

Foto: Promo
Hrabrost je svetlo koje nalazimo kada je strah sve što postoji

Nakon eksplozivnog debitantskog romana Sedam smrti Ivlin Hardkasl, nagrađivani autor Stjuart Terton vraća se sa zadivljujućom i impresivnom pričom o detektivskom dvojcu na otvorenom moru i demonu koji ih proganja. Pripremite se za isplovljavanje! Misteriozni istorijski triler Đavo u mutnoj vodi povešće vas na putovanje na kome ništa nije onako kako izgleda.

Godina je 1634. Najslavnijeg detektiva na svetu, Samjuela Pipsa, premeštaju iz holandske Istočne Indije u Amsterdam, gde će mu se suditi za zločin o kojem se niko ne usuđuje da govori. Sa njim putuje i njegov verni prijatelj, Arent Hejz, rešen da dokaže da je Pips nevin, a tu je i Sara Vesel, žena generalnog guvernera Batavije.

Međutim, čim brod isplovi, niz misterioznih događaja zbunjuje posadu i putnike: neobičan simbol pojavljuje se na jedru, utvara gubavca šeta palubama, a neko ubija životinje i prinosi ih kao žrtve. Kao da sve to nije dovoljno, putnike proganjaju zloslutne pretnje, koje im obećavaju tri đavolja čuda: nemoguću potragu, nemoguću pljačku i nemoguće ubistvo.

Sa Pipsom iza rešetaka, Arent i Sara moraće sami da reše misteriju koja preti da ih sve pošalje u mračne dubine okeana.

„Ne možete znati šta se dešava sve dok vam autor ne isporuči poslednje iznenađenje – i još jedno posle toga. Efekat je neodoljiv.

Obmane se umnožavaju sve do konačnog, nečuvenog otkrića, kada se ispostavi da je voda tamnija nego što ste mislili.“ – Gardijan

„Istorijska fikcija ili krimi-roman, Đavo u mutnoj vodi fasciniraće ljubitelje oba žanra.“ – Sandej tajms

„Najbolja knjiga 2020. godine.“ – Amazon

Knjiga godine i po oceni Gardijana, Sandej tajmsa, Dejli mejla, Fajnenšel tajmsa, Dejli ekspresa...

Đavo u mutnoj vodi, novi triler Stjuarta Tertona, dobitnika nagrade Kosta za najbolji debitantski roman, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Dva najbrža čitaoca koja se jave na mejl [email protected] dobiće po jedan primerak knjige.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd