Predstavljena monografija o divi jugoslovenskog i srpskog glumišta Mileni Dravić

23.11.2018. 10:07
Piše:
Srbija Danas/Promo
Kinoteka / Izvor: Foto: Promo
U izdanju "Službenog glasnika".

Promocija nove monografije o divi srpskog glumišta, Mileni Dravić, pod nazivom „Milena Dravić ili ključ snova” autorke Anite Panić, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika, održana je večeras u prepunoj sali Jugoslovenske Kinoteke u prisustvu mnogobrojnih ličnosti iz kulturnog i javnog života.

O monografiji su govorili Nevena Daković, profesorka filma na Fakultetu dramskih umetnosti, Radomir Putnik, teatrolog i dramski pisac, Predrag Pega Popović, filmski i TV snimatelj, Miodrag Krivokapić, glumac, i autorka monografije, Anita Panić, a prisutnima su se obratili i Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije i Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika.

TUGA NE JENJAVA: 40 dana od smrti Milene Dravić, a svi su zajecali kad su videli šta je donela Seka Sablić

Monografija o Mileni Dravić / Izvor: Foto: Promo

- Veliko je zadovoljstvo za Službeni glasnik što je upravo on izdavač monografije o našoj dragoj Mileni, divi jugoslovenskog i srpskog glumišta. Retki su ljudi koji ostavljaju pečat u istoriji, poput Milene, velike dame, vrsne glumice, a pre svega izvanrednog čoveka. Ova knjiga predstavlja omaž njenom životu i radu, i pored toga što sadrži blistave momente iz Mileninog života i karijere, broji i vredne fotografije. Monografija je samo deo zahvalnosti svih nas voljenoj Mileni na svemu onome što nam je ostavila u nasleđe – kazala je Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika.

Knjiga je priređena u srpsko – engleskom izdanju i čini je sedam poglavlja u kojima je analitično i sa mnogo zanimljivih detalja predstavljen život i stvaralaštvo Milene Dravić. Monografija „Milena Dravić ili ključ snova“ sadrži brojne fotografije iz bogate karijere naše najpoznatije glumice, a mnoge od njih su prvi put objavljene u javnosti.

 

Piše:
Srbija Danas/Promo
23.11.2018. 10:07
Pogledajte više