Skip to main content
Milena Dravić

TUGA NE JENJAVA: 40 dana od smrti Milene Dravić, a svi su zajecali kad su videli šta je donela Seka Sablić

Srbija Danas / Jelena Obradović
Simbolično...

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je  u 79. godini. Na četrdesetodnevni pomen došao je brat Rade, kao i mnogi prijatelji i kolege, između ostalih i Jelena Đokić, Branka Petrić, Petar Benčina, Voja Brajović. 

Kuma Seka Sablić, donela je korpu žutog cveća, koje simbolizuje večno prijateljstvo i spustila na Milenin grob.

Stota "Čorba od kanarinca"!

Jedna od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumica Milena Dravić sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. U prisustvu porodice, prijatelja, kolega i poštovalaca, legendarna glumica sahranjena je kraj svog supruga glumca Dragana Nikolića.

Milena se nalazila u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa na lečenju, lekari su sve pokušali ali nije bilo spasa. Pre dve i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću. Ovog leta je boravila u Puli i na Paliću gde je promovisana monografija o njoj. Jedna je od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali.

Preko 20 godina braka, ali ipak KRAJ: Razvodi se Robert de Niro

Komemoracija za Milenu Dravić
Komemoracija za Milenu Dravić
Foto: Srbija Danas

Milena Dravić rođena je 5. oktobra 1940. u Beogradu. Filmska, pozorišna i televizijska glumica, slovi za najveću divu na prostoru bivše Jugoslavije.

Odigrala je dvadeset pozorišnih uloga u predstavama raznih pozorišnih produkcija od kojih su mnoge višestruko nagrađivane a neke igrane i po više od petnaest godina, i po IMDb-u 159 filmskih iI TV rola.

PREMINULA PRVAKINJA JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG: Glumica Radmila Andrić će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana

Četiri i po decenije bila je u braku sa glumcem Draganom Nikolićem (1971 – 2016), od 1967. do 1969. sa rediteljem Vojislavom Kokanom Rakonjcem (1935-1969) I 1960/61 u kratkotrajnoj bračnoj zajednici sa rediteljem Mladomirom Purišom Đorđevićem.

Milena Dravić
Milena Dravić
Foto: Profimedia

Na ovim prostorima jedini je dobitnik glumačke nagrade na prestižnom Kanskom festivalu, koja joj je pripala za ulogu u filmu "Poseban Tretman" Gorana Paskaljevića po scenariju Duška Kovačevića.

Dobitnik je niza najprestižnijih nagrada među kojima su “Zlatna ruža” na Festivalu u Veneciji, “Zlatna Haridba” na festival u Taormini , “Zlatni laćeno” u Avelinu, više Zlatnih I Srebrnih Arena na Pulskom festival, “Dobričin prsten”, “Pavle Vuisić”, “Statueta Joakim Vujić”, “Zlatni pečat” Jugoslovenske kinoteke, “Beogradski pobednik” i druge.

Među nagradama koje dodeljuju mediji izdvaja se priznanje “Večernjih Novosti” - “Glumica veka” (uz Miru Stupicu).

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd