Sreda 29. nov 2023.
strip

STRIPOVI ZA SVE! Tribina "VALERIJAN I LORELINA: Carstvo hiljadu planeta"

Foto: Promo
Sreda 25. april - Dom omladine Beograda u 18:00h

Ciklus tribina: STRIPOVI ZA SVE
Organizacija: Dom omladine Beograda i IK Darkwood

Sreda, 25. april 2018. u 18:00

Dom omladine Beograda//Tribinska sala

FANOVI U TRANSU! Otkriveno kada možemo očekivati The Witcher TV seriju (VIDEO)

Gosti: Dimitrije Vojnov (scenarista i kritičar) i Nikola Tanasić (filozof i kritičar). Moderatori tribine je Milan Jovanović (urednik u Darkwoodu).

Prostorno-vremenski agenti Valerijan i Lorelina, putujući između planeta i epoha, upoznaju raznovrsne čudnovate i prelepe svetove i civilizacije, ali se i suočavaju sa nezamislivim misijama i izazovima.

BRAVO! Mili Bobi Braun je NAJMLAĐA OSOBA U ISTORIJI koja je na listi 100 najuticajnijih ljudi!

strip
Foto: Promo

Naučno-fantastični klasik Žan-Kloda Mezijera i Pjera Kristena poslužio je kao inspiracija brojnim stripovima i filmskim hitovima (Ratovi zvezda, Peti element...), a nedavno je reditelj Lik Beson ostvario dečački san i adaptirao jednu epizodu serijala u celovečernji igrani film.

Iako je prema, gotovo nepodeljenim, utiscima ljubitelja stripa ovaj evropski blokbaster veoma uspešno dočarao Lorelinin i Valerijanov svet, Besonova producentska kuća se zbog nedovoljne gledanosti našla na rubu propasti.

Ivo Andrić kakvog nismo znali

Na tribini će biti reči o strip-serijalu Valerijan, kao i kontroverznoj filmskoj adaptaciji.

Aprilska tribina biće deseta u ciklusu razgovora i događaja na temu devete umetnosti, pod naslovom "Stripovi za sve!", koje izdavačka kuća Darkwood priređuje u saradnji sa Domom omladine Beograda, svake poslednje srede u mesecu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd