Skip to main content
Dug moru

Treća sezona serije „Dug moru“ gledaocima donosi nove zaplete i velike misterije

Foto: TAG Media
Treća sezona serije koja je prva na našim prostorima sadržala mistične elemente počinje sa emitovanjem 13. marta na TV Superstar.

Nove epizode koje su režirali Milica Lee Filipovski i Leon Lučev biće emitovane svakog radnog dana od 21 čas, a scenario za nove zaplete junaka serije potpisuju Marijana Čulić Vićentić i Bojana Maljević.

Producenti nove sezone serije su Monte Royal Pictures i Telekom Srbija, a direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović izrazila je zadovoljstvo što popularna serija dobija svoj nastavak.

Dug moru
Foto: TAG Media

- Telekom Srbija nastavlja da ulaže u kinematografiju i da gledaocima nudi sadržaje koji su provereno dobri, kao što je slučaj sada, ali i potpuno inovativni i originalni na tržištu. Serija Dug moru već ima svoju publiku i veliki broj vernih fanova, a sigurna sam da ih nova sezona neće razočarati i da će novi zapleti i svet misterije na obali mora privući i veliki broj novih gledaoca - rekla je ona.

Druga sezona serije završena je smrću tri junaka, a taman kada su meštani pomislili da su rasvetlili sve nesreće koje su ih zadesile, selo zahvataju nove nemile okolnosti. Režiser Leon Lučev istakao je da je u novoj sezoni uspostavljena dobra baza za zajedničku režiju, te da je i pored intezivnog tempa snimanja bilo uživanje raditi sa divnom glumačkom ekipom koja je ceo proces umnogome olakšala.

Producentkinja i glumica Bojana Maljević navela je da na početku rada na projektu nije bilo izvesno da li će biti snimljeno tri epizode, sezona ili tri sezone. 

Dug moru
Foto: TAG Media

- Zahvalna sam što je Telekom prepoznao kvalitet i posebnost ovog projekta, taj naš magični realizam koji ne postoji ni u jednoj drugoj seriji. Snimaćemo i četvrtu sezonu i pozvala bih sve, koji do sada nisu, da pogledaju prethodne sezone i prate razvoj karaktera, jer mislim da je to ono što privlači gledaoce, koje pre svega zanima ono što je atraktivno iznutra - rekla je ona.

Kroz priču koja prati junake i njihov život sa krivicama koje nose, gledaoce vodi glumačka ekipa koju čine Ana Lečić, Vule Marković, Dragan Mićanović, Dubravka Drakić, Aleksandar Radenković, Vesna Trivalić, Nada Šargin, Zoran Cvijanović, Petar Božović i po prvi put u novoj sezoni, Jelisaveta Seka Sablić. 

Ona je istakla da je pre glumačkog angažmana bila gledalac serije i da joj je zato poziv došao kao iznenađenje, ali i velika radost.

- Dugo nisam imala ovakvu ulogu, igram Štrigu, staru ženu, zapravo staru vešticu, a jednom sam pročitala da su sve starije žene zapravo veštice i mislim da ima neke istine u tome. Ovo mi je bilo jedno jako emotivno iskustvo, žanr je specifičan, kolege glumci su divni i zaista sam uživala - navela je ona.

Dug moru
Foto: TAG Media
Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd