Skip to main content
rakija

Evo šta će se desiti vašem organizmu ako SVAKOG JUTRA popijete jednu ČAŠICU RAKIJE

Foto: Profimedia/ilustracija
Melem za dušu i telo!

Na našim prostorima, rakija je uvek važila za omiljeno piće i svaka prava domaćinska kuća mora da sadrži barem jednu flašu domaće rakije koju sa uživanjem volimo da pijemo sa prijateljima i porodicom. Rakija se pije u svim prilikama, ali veliki broj ljudi kaže da pije rakiju u jutarnjim satima, jer je to recept za zdravlje i dugovečnost.

Istraživanja su pokazala da alkohol poput rakije, može biti izuzetno koristan ali samo ako se unosi u malim količinama. Dakle, jedna čašica rakije dnevno vam zaista može pomoći i može pozitivno uticati na vaše telo.

Ako konzumirate jednu čašicu rakije svakog jutra, prva stvar koja će vam se desiti jeste bolja zaštita od virusa i bakterija. Pošto rakija sadrži veliku koncetraciju alkohola, ona će ubiti sve baktreije koje su se tokom noći stvorile u vašim ustima i očistiće vaša čitava usta.

čašica rakije
Foto: Profimedia

Sledeća pozitvna stvar koja će vam se desiti jeste poboljšanje cirkulacije i širenje krvnih sudova, koje dalje dovodi do regulisanja krvnog pritiska. Rakija takođe povećava pozitivan holesterol, a snižava loš holesterol, što je veoma važno za zdrav i funkcionalan organizam.

VIŠE JEDITE, A ČOKOLADNO MLEKO JE OBAVEZNO! Saveti za izgradnju mišićne mase koji će vas ODUŠEVITI!

VIŠE JEDITE, A ČOKOLADNO MLEKO JE OBAVEZNO! Saveti za izgradnju mišićne mase koji će vas ODUŠEVITI!

Međutim, ako želite da rakija ima ove pozitivne efekte, onda nikako ne smete prekoračiti meru i morate se držati samo jedne čašice. Doktori kažu da konzumiranjem veće količine alkohola može dovesti samo do kontra efekata i do trovanja organizma koje nikako nije dobro i zdravo.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd