Skip to main content
Fudbalska reprezentacija Hrvatske

SKANDAL NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Hrvatska igrala sa ustaškim grbom na dresu (FOTO)

Foto: Reuters
Ozbiljan propust.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ispala je u osmini finala Evropsko prvenstva posle poraza od Španije, ali se sada podigla prašina zbog stvari koje sa fudbalom nemaju nikakve veze. Ispostavilo se da su fudbaleri Hrvatske Evropsko prvenstvo igrali u dresovima sa kontroverznim grbom, odnosno ustaškom šahovnicom koja počinje i završava se belim poljem.

NEMAC APELUJE NA UEFA: Smanjite broj gledalaca na EP

NEMAC APELUJE NA UEFA: Smanjite broj gledalaca na EP

NAJBIZARNIJI GOL U ISTORIJI EVROPSKOG PRVENSTVA: Hrvatska slavi VELIKU grešku Unaija Simona

NAJBIZARNIJI GOL U ISTORIJI EVROPSKOG PRVENSTVA: Hrvatska slavi VELIKU grešku Unaija Simona

ZABRANA - NEMCI BESNI: Englezi favorizovani pred osminu finala

ZABRANA - NEMCI BESNI: Englezi favorizovani pred osminu finala

O toj temi us pisali i mediji u Hrvatskoj koji su preneli da je ekspaedicija Hrvatske propust otkrila tek po povratku u Rovinju. Originalni hrvatski grb počinje i završava se crvenim poljima. Ostaje da se vidi da li će se UEFA oglasiti po tom pitanju.

Pored meča Vels - Danska, odigranog u subotu, večerašnji (21.00) duel Švedska - Ukrajina je na papiru najneatraktivniji par osmine finala. Šveđani su ostavili sjajan utisak u grupi, Ukrajinci su se provukli… Kvota na Švedsku je 2,50, na iks 3,05, a na Ukrajinu takođe 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Švedska - Ukrajina.

 - Na dresu hrvatske reprezentacije, naime, na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje belo. Naravno da je na službenom državnom grbu crveno. Na dresovima reprezentacija obavezno stoji grb Fudbalskog saveza, u našem slučaju HNS-a, a na velikim takmičenjima poput Europskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv država, te grad i datum odigravanja utakmice što te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret - pišu Sportske novosti.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aura Ruiz, bivša devojka Hesea Rodrigeza.

 

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd