Skip to main content
Fudbalska reprezentacija Mađarske

UEFA BEZ MILOSTI: Žestoka kazna za Mađare

Foto: Profimedia
Utakmcie bez navijača, novčana sankcija i transparent.

Možda i najbolja atmosfera tokom Evropskog prvenstva bila je u Budimpešti na mečevima koji su igrani na ''Puškaš areni'' pred tribinama punim navijača, ali ni tu nije moglo da prođe bez problema zbog čega će ceh platiti Mađari.

PROBLEMI PRED FINALE: Svi fudbaleri Italije moraju na testiranje!

PROBLEMI PRED FINALE: Svi fudbaleri Italije moraju na testiranje!

ČEFERIN POTVRDIO: Sistem na Evropskom prvenstvu JAKO LOŠ! Neće se ponoviti

ČEFERIN POTVRDIO: Sistem na Evropskom prvenstvu JAKO LOŠ! Neće se ponoviti

MILIONER SUDI FINALE: Najbogatiji SVETSKI arbitar vodiće meč Italija - Engleska

MILIONER SUDI FINALE: Najbogatiji SVETSKI arbitar vodiće meč Italija - Engleska

UEFA je odlučila da kazni fudbalski savez Mađarske i to oštro, pošto je utvrdila da su prvom meču protiv Portugala mađarski navijači istakli homofobični transparent, kao i da su se na tom meču, ali i onom protiv Francuske koji je takođe igran u Budimprešti čuli povici koj isu oponašali krike majmuna. Prethodno su francuski mediji izvestili da su meta tih uvreda bili Kilijan Mbape i Karim Benzema. UEFA je zbog toga kaznila Mađarsku sa tri takmičarska meča igranja bez prisustva navijača što se odnosi na na meče pod patronatom UEFA, a ne na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje su već u toku jer one potpadaju pod ingerenciju FIFA.

Osim toga, Mađari su kažnjeni zbog pomenutih incidenata sa 100.000 evra, a kao poslednju kanu, UEFA je naložila Fudbalskom savezu Mađarske da na sledećoj utakmici u kojoj bude domaćin istakne transparent na kome piše "#EqualGame" odnosno "Jednaka igra". To je slogan UEFA u promociji jednakih prava za sve.

 

Finale Kopa Amerika (02.00) donosi spektakl: Brazil protiv Argentine na Marakani u Rio de Žaneiru! Domaćini su lakše došli do završnog meča, ali i Gaučosi s Mesije pokazali su se veoma dobro. Kvota na Brazil je 2,25, na iks 3,00, na Argentinu 3,60, a na GG3+ 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brazil - Argentina.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Jeločnik, simpatija Ognjena Vranješa

 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd