clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZVEZDA SLAVILA U DERBIJU! Autogol i CRVENI KARTON za Rikarda za 16 BODOVA PREDNOSTI (VIDEO)

03.03.2023. 18:28
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Katai
Aleksandar Katai / Izvor: MN Press

Tradicija srpskog fudbala...

Ekipa Crvene zvezde izvojevala je pobedu u 169. večitom derbiju, nad Partizanom, i to minimalnim rezultatom 1:0. Ovom pobedom crveno-beli su povećali razliku na tabeli u odnosu na "večitog rivala", na čak 16 bodova prednosti. .

(SASTAVI) MILOJEVIĆ MORA BEZ IVANIĆA, DULJAJ SA NOVAJLIJOM: Jedno je sigurno - derbi ima da PRŠTI

(SASTAVI) MILOJEVIĆ MORA BEZ IVANIĆA, DULJAJ SA NOVAJLIJOM: Jedno je sigurno - derbi ima da PRŠTI

"TI SI STVARNO GLUP" Isplivala rasprava Ćavija i Karvahala - Trener Barselone vređao igrača Reala (VIDEO)

"TI SI STVARNO GLUP" Isplivala rasprava Ćavija i Karvahala - Trener Barselone vređao igrača Reala (VIDEO)

MIJATOVIĆ OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: ”Želeo sam Inijestu u Realu ”

MIJATOVIĆ OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: ”Želeo sam Inijestu u Realu ”

Ekipa Miloša Milojevića furiozno je startovala, povela je već u petom minutu iz prve opasnije akcije na polovini Partizana.

Bukari je ušao u kazneni prostor Partizana, Vujačić je zaustavio njegov prodor, pa je Zvezdin krilni napadač vratio loptu na desnu stranu za Aleksa Viga koji je centrirao, ali je tu loptu malo okrznuo Slobodan Urošević, dovoljno da ona promeni pravac kretanja i završi u Popovićevoj mreži - 1:0.

Trebalo je vremena da se ekipa Partizana oporavi od tog šoka, crno-beli nisu uspevali da povežu redove, pa je Zvezda imala inicijativu, ali nije stvarala previše prilika.

A onda, u 24. minutu, slična situacija kao kada je Partizan primio gol pre četiri dana od Radničkog. Posle još jedne akcije Zvezde po desnoj strani, Kataiju je ostavljeno previše prostora na dvadesetak metara od Parzizanovog gola, ali srećom po crno-bele Zvezdin ''Magiko'' nije bio precizan.

Nastavila se Zvezdina inicijativa, a u 32. minutu veliku priliku propustio je Katai. Bukari je sa desne strane odlično centrirao, a Katai volej-udarcem zahvatio lopti sa nekih 7-8 metara i pogodio - golmana Partizana Aleksandra Popovića koji je upisao svoju prvu odbranu.

Partizan je samo iz povremenih kontri pokušavao da učini nešto više na Zvezdinoj polovini, a jedna takva situacija dogodila se u 35. minutu kada su se crno-beli odbranili posle kornera, Belić je pokrenuo kontru u kojoj je kasnije Menig prosladio loptu na desnu stranu za Dijabatea, ali njega prekršajem zaustavlja Bukari.

Samo dva minuta kasnije nova akcija Partizana i novi prekid. Opet akcija crno-belih po desnoj strani, na kraju Natho centrira za Rikarda koji šutirao glavom preko gola, ali je tom prilikom došlo do sudara glavama Rikarda i Viga, pa je morala da im se ukaže pomoć.

Na početku drugog poluvremena, Zvezda je imala jedan odličan kontranapad koji je pokrenuo Eraković, a zatim nastavio Katai, no završetak te akcije pripao je Stefanu Mitroviću čiji dribling nije prošao. Od 52. do 57. minuta usledio je prekid zbog dima izazvanog bakljadom.

Uspeo je Partizan u tim trenucima da se oslobodi inicijative domaćina i dođe u situaciju da ugrozi gol Milana Borjana. Nije mnogo nedostajalo da poravnaju i iskoriste nešto ležerniji period Crvene zvezde. Andres Kolorado je oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara, da bi Borjan odbio loptu u polje, a nedugo zatim je Slobodan Urošević još jednom pokazao s kakvim šutem raspolaže.

Snažno i precizno gađao je gornji desni ugao Borjanovog gola, ali ovaj je izvanredno reagovao i sprečio čist pogodak.

Partizan se tada uključio u utakmicu, kroz nekoliko minuta Rikardo je pronašao Meniga, ali lopta je prošla dalje od gola.

Sve to dogodilo se nesporedno pre izmena koje su obojica trenera izvrišla u istom trenutku. Kangva je zamenio dosta slabog Stefana Mitrovića, dok je Igor Duljaj u igru uveo Marka Živkovića i Sameda Baždara i izveo Aleksandra Filipovića i Andresa Kolorada.

Videli smo u 73. minutu još jedan nešto duži prekid zbog povrede glave Kristijana Belića nakon duela sa Pešićem zbog čega je nekoliko sekundi nepomično ležao na travnjaku „Marakane“.

Iz tog razloga je i napustio igru, a na terenu se našao Hamidu Traore. U tom trenutku šansu je dobio i Nemanja Jović umesto Kvinsija Meniga.

Partizan je najbliži izjednačenju bio u 82. minutu posle prvog ozbiljnijeg pokušaja Rikarda.

Najbolji strelac crno-belih se u gužvi posle kornera odlično izborio za poziciju, ali ostao je osujećen novom sjajnom reakcijom Milana Borjana.  Tada je usleio novi višeminutni prekid zbog ozbiljnije povrede Nemanje Milunovića koji je napustio igru samo nekoliko trenutka pošto je zamenio Kataija.

Ubrzo smo videli novi prekid zbog rasprave igrača dva tima. Konstatacija s poluvremena više nije važila, igra se sekla i podsetila na smetnje s konekcijom. Elem, iz sve te gužve, zbog kontakta sa Erakovićem, Rikardo Gomeš biva isključen od arbitra Živkovića. U tom, usledila je nadoknada od 11 minuta.  

Zvezda je u nadoknadi uspela da u većoj meri zadrži loptu na polovini Partizana, tj. što dalje od svog gola. Snaga kod gostiju je izmicala i nije je bilo za poravnanje.

Crvena zvezda je tako slavila i na drugom ovosezonskom derbiju kreiravši visokih 16 poena zalihe u odnosu na najvećeg rivala.

Detaljniji tok meča možete ispratiti u nastavku teksta.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:0

II poluvreme

90+11
KRAJ MEČA! Crvena zvezda je minimalnim rezultatom slavila u 169. večitom derbiju!
90+8
Probio je do duboko u protivnički šesnaesterac i oprobao svoj udarac koji iskosa prolazi pored dalje stative. Biće korner jer je ta lopta dirala nekog od igrača Partizana
90. Minut
IGRAĆE SE JOŠ 11. MINUTA!

FK Partizan
FK Partizan / Izvor: MN Press

 

89. Minut
GUŽVA I KOŠKANJE NA TERENU! Eraković je oborio Baždara, nastala je velika gužva Eraković se našao na travi nakon koškanja sa Rikardom. Sudija je nakon nekoliko trenutaka pokazao CRVENI KARTON napadaču Partizana Rikardu Gomešu!
85. Minut
SUDAR U ŠESNAESTERCU ZVEZDE! Glavama su se sudarili Milunović i Marković. Sudija je prekinuo igru, a Milunović je krvave glave napustio teren. U igru je za tim Zvezde umesto Milunovića ušao napadač Jovan Mijatović.
83. Minut
BORJAN SPASAVA ZVEZDU! Velika gužva u šesnaestercu Zvezde, došla je lopta do Rikarda koji je šutirao ka goli, ali gorman paradom brani ovaj šut!
76. Minut
PONOVO GAĐA UROŠEVIĆ! Glavom je zahvatio tu loptu Urošević sa ivice kaznenog prostora, išla je ta lopta ga golu Zvezde, na kojem je bio siguran Milan Borjan.
75. Minut
DVOSTRUKA IZMENA DULJAJA! Van terena je Kristijan Belić, ali i Kvinsi Menig. Na terenu su Jović i Traore. Promene i kod Zvezde, Milojević zatvara. Milunović menja Kataija.

 

Rikardo Gomeš
Rikardo Gomeš / Izvor: MN Press

 

72. Minut
BELIĆ U NESVESTI! Nepromišljen potez Aleksanda Pešića. Nije uspeo da se zaustavi napadač Zvezve na vreme.
70. Minut
ŠANSA ZA PARTIZAN! Dobar napad Zvezde se nije završio ni šansom, a onda kontra Rikarda po desnoj strani i vraćena lopta na 16 metara za Meniga, međutim Holanđanin nije dobro zahvatio loptu.
65. Minut
PONOVO BRANI BORJAN! Urošević je šutirao sa dvadesetak metara, kasnila je odbrana Zvezde u bloku, srećom golman Crvene zvezde je uspeo da ovu loptu izbije u korner.

Kristijan Belić
Kristijan Belić / Izvor: MN Press

 

64. Minut
IZMENE NA OBE STRANE! U timu Crvene zvezde izlazi Stefan Mitrović, u igri je Kingsi Kangva. Trener Partizana odlučio da iz igre izvede Kolorada i Filipovića, a u igru su ušli Baždar i Živković.
63. Minut
BRANI BOJRAN! Kolorado je vukao loptu do nekih dvadesetak metara od gola, odakle je i šutirao ali je Borjan odbranio ovaj udarac.
62. Minut
BORJAN REAGUJE NA VREME! Odličan pas dobio je Rikardo zatrčao se ka kaznenom prostoru, ali je Borjan na vreme istrčao i prihvatio tu loptu.
60. Minut
Prvi žuti karton za igrače Partizana, upisan je Kristijan Belić nakon što je rukama zaustavio Aleksandra Kataija.
51. Minut
KATAI U OFSAJDU! Nova nesmotrena reakcija odbrane Partizana, odbila se lopta do Aleksandra Kataija, koji je bio sam pred golom Popovića, pokušao lob ali se lopta ipak odbila o prečku. Međutim, linijski sudija je signalizirao ofsajd.
46. Minut
ZVEZDA ODMAH STVARA ŠANSU! Katai je šutirao sa velike distance, ali lopta pogađa Vujačića i odbija se do Pešića koji je bio u ofsajdu.
45. Minut
POČELO JE DRUGO POLUVREME!

I poluvreme

45+4
KRAJ PRVOG POLUVREMENA!!! Crveno-beli odlaze na pauzu sa golom prednosti.
45. Minut
IGRAĆE SE JOŠ 4 MINUTA!
42. Minut
SUDAR GLAVAMA! Dijabate je odlično prošao po levoj strani, protirio je loptu do Natha koji je centrirao iz kaznenog prostora ka Rikardu, na drugoj stativi. Na pravom mestu za domaćina našao se Vigo, koji je izbio loptu ali se i sudario sa Rikardom.
36. Minut
ŠANSA ZA PARTIZAN! Bukari je nespretno napravio faul u opasnoj poziciji za centaršut. Loptu je namestio Natho,centrirao na dalju stativu, ali je intervenisao Rodić.

 

32. Minut
POPOVIĆ SPASAVA PARTIZAN! Velika šansa za Zvezdu. Bukari je po zemlji uputio pas pred peterac crno-belih gde se našao Katai koji je iz prve šutirao ka golu, ali se Popović dobro snašao i odbranio taj udarac.

FK Partizan
FK Partizan / Izvor: MN Press

23. Minut
NOVI ŠUT KA GOLU PARTIZANA! Bukariju probija po desnoj strani. Ovoga puta je odigrao do Kataija koji je, srećom po goste, šutirao visoko preko gola.
20. Minut
PRVI KARTON! Milan Rodić je naseo na dribling Fusenija Dijabatea i rukama je zaustavio igrača Partizana, pa je odmah dobio žuti karton i sada će morati da bude oprezan.
12. Minut
ŠANSA ZA ZVEZDU! Mogli su crveno-beli do 2:0 ubrzo nakon gola Viga. Probio je Mitrović po levoj strani i "zavrnuo" loptu u šesnaesterac Partizana, ali nije nikoga pronašao. Imao je i Katai priliku da oproba svoj udarac nešto kasnije, ali je to veoma loše uradio. Na drugoj strani se Rikardo našao u izglednoj situaciji, ali je poput Kataija reagovao očajno.

Delije Sever
Delije Sever / Izvor: Srbija Danas

06. Minut
Argentinac je proslavljao ispred navijača Partizana pred kojima je simulirao "pucanje". To je razgalilo gostujuće pristalice koje su krenule da bacaju stolice, topovske udare, a izbio je i omanji požar na tom delu stadiona.
05. Minut
GOOOL!!! Ekspresan start Crvene zvezde! Velika greška Slobodana Uroševića koji je zatresao sopstvenu mrežu. Probio je Bukari duboko u protivnički šesnaesterac i odložio do svog desnog beka. Argentinac je centrirao, loptu je glavom zakačio Urošević i promenio joj smer. Tako je prevario golmana Popovića koji je bio nemoćan.
01: Minut
169. večiti derbi je upravo počeo! Prvi napad imaju igrači Crvene zvezde.

 

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 19. kolo

CRVENA ZVEZDA  - PARTIZAN

STADION: Rajko Mitić (Beograd)

SUDIJA: Aleksandar Živković

C. ZVEZDA: Borjan, Vigo, Dragović, Eraković, Rodić, Kanga, Mijailović, Bukari, Katai, Mirović, Pešić.

PARTIZAN: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Kolorado, Belić, Natho, Menig, Dijabate, Rikardo.

Za razliku od mnogih prethodnih, ovaj neće imati preterano veliki rezultatski značaj s obzirom da Zvezda ima 13 bodova više od Partizana.

Međutim, ovo je derbi, najveći meč srpskog fudbala, a često je pobeda u njemu važnija i od same titule, bar iz ugla prestiža.

Stoga će oba tima svakako biti motivisana – crveno-beli da pokažu da +13 nije slučajnost, a crno-beli da se iskupe za katastrofalan februar.

U prvom susretu ove sezone nije bilo pobednika u Humskoj (1:1), dok Partizan čeka prvu ligašku pobedu u derbijima od septembra 2019, a od 2017. na "Mitiću".

Što se tiče forme, Zvezda je dobila poslednja tri meča, nakon što je "proleće" otvorila kiksom protiv Vojvodine, dok Partizan ima samo dve pobede u šet februarskih utakmica u svim takmičenjima.

 

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska teniserka Olga Danilović

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.