Utorak 19. mar 2024.
Siniša Mihajlović, Dejan Stanković

DEKI EMOTIVNO O MIHI I MURINJU: "Sve im dugujem"

Foto: MN Press
Dubok trag su u njegovoj igračkoj i tremner

Nakon što je prošlog leta napustio mesto trenera Crvene zvezde, Dejan Stanković je veoma brzo seo na "užarenu" klupu Sampdorije, kako bi je spasao od ispadanja. 

VUČIĆ OTKRIO: Partizan duguje 26 MILIONA, Zvezda znatno manje!

VUČIĆ OTKRIO: Partizan duguje 26 MILIONA, Zvezda znatno manje!

MITRA ĆE OVO SKUPO KOŠTATI: Velikan odustaje od Srbina, razlog njegovo ponašanje

MITRA ĆE OVO SKUPO KOŠTATI: Velikan odustaje od Srbina, razlog njegovo ponašanje

U tome teško da će uspeti, ali je popularni "Mister" izgradio sjajan odnos i sa igračima i sa navijačima. Kako je sam priznao, ne žali zbog dolaska u klub iz Đenove.

- 'Da nisam rekao 'DA' ovom Sampu, pokajao bih se - istakao je Stanković za Korijere delo Sport.

Veliki deo tog intervjua bio je posvećen njegovim velikim prijateljima - nedavno preminulom Siniši Mihajloviću, kao i aktuelnom treneru Rome Žozeu Murinju.

Njih dvojica su, svako na svoj način, značajno utisali na Stankovuićevu karijeru, što igračku, što trenersku.

- Dugujem sve Mihajloviću i Murinju - jasan je Stanković, koji je rekao:

- 'Pre nego što sam prihvatio ponudu Sampdorije, razgovarao sam sa Sinišom, pošto sam bio svestan delikatne situacije u kojoj se nalazi klub. On mi je predložio da prihvatim i ne pravim sr**a. Siguran sam da bih zažalio što nisam prihvatio ovu ponudu. Imam 44 godine, i i da se loše završi još uvek bih zavređivao poštovanje. Postoji skala sa dve strane: pobede na jednoj strani, porazi na drugoj strani. Kada uspete da smanjite jaz između to dvoje, shvatite da ste odrasli - objašnjava bivši trener Zvezde.

Dejan Stanković
Dejan Stanković
Foto: Profimedia

Sa Žozeom Murinjom je u Interu ostvario najveće uspehe u karijeri.

- Moje poštovanje za njega je veliko. Došao je u Inter kada sam već imao trideset godina i mislio sam da sam dao sve što sam mogao. Portugalac je uspeo da mi pomogne da napredujem više od očekivanog. Od tada smo u kontaktu i slušam ga i danas, pitam ga za savet i mišljenje. To je čovek i trener neobične inteligencije i sposobnosti. Trenira igrače, direktore, osoblje, medije i navijače. On je empatična i angažovana osoba. Kao i Mihajlović, on ima jak karakter. Ili ga se klonite ili ga duboko poštujete. Mislim da neki još nisu shvatili Murinjovu veličinu ili jednostavno ne žele da je prihvate -  zaključio je Stanković.

BONUS GALERIJA: 

Pogledajte kako izgleda češka teniserka Karolina Muhova

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd