Četvrtak 07. dec 2023.
FSS

FSS izdao licence Večitim rivalima, ali ne samo njima

Foto: MN Press
Odluka potvrđena na sajtu nacionalnog saveza.

Fudbalski savez Srbije izdao je licence za nastupe u narednoj sezoni, kako u Superligi, tako i u UEFA takmičenjima. Na "spisku" su Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Voždovac i Napredak, a sve je potvrđeno i na sajtu nacionalnog saveza.

- Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, u sastavu Miljko Valjarević, potpredsednik i članovi Aleksandar Prekodravac, Igor Radmanović i Dušan Tomić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i jedna prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi.

Pročitajte i: 

FSS
FSS
Foto: MN Press

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Napredak i Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2018/2019, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019 dobili su Javor-Matis i Metalac. Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Superligi - navedeno je na sajtu FSS. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
4 Beograd