Sreda 21. feb 2024.
FK Partizan

IAKO POSTOJI MOGUĆNOST, IVANOVIĆ JASAN: Ne bih mogao da igram za Hrvatsku

Sve je jasno.

Mnogi su bili iznenađeni kada je tadašnji selektor Slavoljub Muslin pozvao tada igrača Spartaka Đorđa Ivanovića u reprezentaciju Srbije.

EVERTON: U Italiji moram da igram sa znatno više opreza (FOTO)

VIDIĆ: Ne znam da li Sergej vredi 100 miliona

Sam igrač napominje i da je on bio u šoku.

- Iznenada sam dobio poziv za azijsku turneju, ušao sam umesto Adema Ljajića, a moj debi, odnosno ulazak na teren nije zabeležila kamera. Nema veze, to ću pamtiti ceo život. Nisam očekivao poziv, jer nikada nisam bio ni u jednoj mlađoj selekciji Orlova. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću iz Spartaka prvo u A tim. Eto, i to mi se dogodilo u neverovatnoj za mene 2017. godini.

Ivanović
Đorđe Ivanović
Foto: Srbija Danas

Zanimljivo je da od nedavno ofanzivni vezista Partizana ima srpsko i hrvatsko državljanstvo, ali nikada nije ni pomišljao da obuče dres druge reprezentacije.

- Imam dvojno državljanstvo. Nikada me niko iz Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) nije kontaktirao. A i da jeste... Rođen sam u Vukovaru, međutim, ne bih mogao da igram za Hrvatsku. Razlog nikako nije političke prirode, već to što sam Srbin i tu pripadam. Za reprezentaciju ti je neophodna posebna emocija, a nju ne bih osećao ni u dresu Crne Gore, ni Hrvatske, već isključivo Srbije! - podvukao je Ivanović.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd